Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek podpira berlinski »Pohod za življenje«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 08. 2015 / 11:52
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek podpira berlinski »Pohod za življenje«

Sveti oče je med splošno avdienco pohvalil prizadevanja prirediteljev za zaščito življenja.

Papež Frančišek podpira »Pohod za življenje«, ki ga 19. septembra prirejajo skozi središče Berlina. Kot so včeraj sporočili z Zveznega združenja za pravico do življenja (ZPŽ), je papež po sredini splošni avdienci na Trgu sv. Petra v Vatikanu pozdravil prireditelje pohoda. Papež je pohvalil njihova prizadevanja za življenje in izrazil zanimanje za delo ZPŽ. Glede »Pohoda za življenje« je dejal: »Zelo, zelo pomembno je, kar počnete.«

Že lani je sveti oče izrekel pohvalo berlinskemu združenju za življenje, ki je bilo ustanovljeno leta 2002. Pravica do življenja je »temelj kulture in skupnosti«, ljudje pa smejo postati »odpadek«, je pisalo v sporočilu, ki ga je podpisal vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin. Družba bi si z izločanjem ljudi odvzela korenine svojega obstoja. Kristjani bi morali poudarjati nedotakljivo vrednost slehernega človeškega življenja, ki je »neodvisna od trenutne uporabnosti«.

V številnih evropskih prestolnicah, med drugim tudi v Rimu in na Dunaju, redno prirejajo »Pohode za življenje«. Na letošnjem pohodu v Berlinu pod geslom »Skupaj za življenje. Vedno.« znova pričakujejo več tisoč kristjanov. »Pohodniki« zahtevajo »spoštovanje človeškega življenja od spočetja do naravne smrti«. V preteklih letih so pohode v nemški prestolnici spremljali tudi glasni protiprotesti zagovornikov splava.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh