Zapri
Iskanje

Frančišek pozval k miru na Bližnjem Vzhodu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 06. 2013 / 09:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Frančišek pozval k miru na Bližnjem Vzhodu

Frančišek pozval k miru na Bližnjem Vzhodu
Sveti oče predstavnikom Združenja organizacij za pomoč vzhodnim Cerkvam: »Vsem trpečim odločno zagotavljam: Nikoli ne izgubite upanja! Cerkev je na vaši strani!«
Papež Frančišek je oblastnike na Bližnjem Vzhodu pozval k okrepljenim prizadevanjem za mir. »Spor, ki seje smrt, naj prepusti prostor za približevanje in spravo, ki prinašata življenje«, je sveti oče dejal na včerajšnji avdienci za predstavnike Združenja organizacij za pomoč vzhodnim Cerkvam (ROACO). Med njimi so bili tudi predstavniki Kongregacije za vzhodne Cerkve, pod okriljem katere združenje tudi deluje, ter gostje zasedanja aleksandrijski koptski patriarh, babilonski kaldejski patriarh, papeški predstavniki v Sveti deželi in Siriji, pomožni škof jeruzalemskega patriarhata in kustos Svete dežele.

Papež je obenem pozval mednarodno skupnost in vernike vseh veroizpovedi na Bližnjem Vzhodu, naj si prav tako prizadevajo za zaključek številnih nasilnih sporov na tem območju. »Vsem trpečim odločno zagotavljam: Nikoli ne izgubite upanja! Cerkev je na vaši strani, vas spremlja in podpira!« V svojem pozivu je papež ponovno pozval k miru v Sveti deželi, predvsem v Siriji, izpostavil pomen sprave, vse trpeče pa spodbudil k zaupanju.

Ob zaključku letošnjega zasedanja ROACO v Vatikanu je Frančišek izrazil svoje obžalovanje zaradi usode kristjanov na Bližnjem Vzhodu. Ti živijo v položaju nenehne negotovosti in nasilja, ki mu ni videti konca. Sveti oče je predstavnike omenjenih organizacij spodbudil, naj vztrajajo pri svojem delu za trpeče kristjane in naj 'storijo vse, da bi olajšali težko breme prizadetih'. To velja predvsem za nujno pomoč ljudem, ki so ujeti v primež sirske državljanske vojne. Frančišek je poudaril, da je krščanska vera neločljivo povezana z zavzemanjem za trpeče.

Združenje organizacij 'Riunione Opere Aiuto Chiese Orientali' je bilo ustanovljeno leta 1968 z namenom, da nudi in usklajuje pomoč katoliškim Cerkvam na Vzhodu.


Vir: Kathpress / RV
Foto: arhiv Družine / ReutersPodprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
19,90€ Poglej izdelek: Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close