Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek pozval k miru na Bližnjem Vzhodu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 06. 2013 / 09:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek pozval k miru na Bližnjem Vzhodu

Frančišek pozval k miru na Bližnjem Vzhodu

Sveti oče predstavnikom Združenja organizacij za pomoč vzhodnim Cerkvam: »Vsem trpečim odločno zagotavljam: Nikoli ne izgubite upanja! Cerkev je na vaši strani!«

Papež Frančišek je oblastnike na Bližnjem Vzhodu pozval k okrepljenim prizadevanjem za mir. »Spor, ki seje smrt, naj prepusti prostor za približevanje in spravo, ki prinašata življenje«, je sveti oče dejal na včerajšnji avdienci za predstavnike Združenja organizacij za pomoč vzhodnim Cerkvam (ROACO). Med njimi so bili tudi predstavniki Kongregacije za vzhodne Cerkve, pod okriljem katere združenje tudi deluje, ter gostje zasedanja aleksandrijski koptski patriarh, babilonski kaldejski patriarh, papeški predstavniki v Sveti deželi in Siriji, pomožni škof jeruzalemskega patriarhata in kustos Svete dežele.

Papež je obenem pozval mednarodno skupnost in vernike vseh veroizpovedi na Bližnjem Vzhodu, naj si prav tako prizadevajo za zaključek številnih nasilnih sporov na tem območju. »Vsem trpečim odločno zagotavljam: Nikoli ne izgubite upanja! Cerkev je na vaši strani, vas spremlja in podpira!« V svojem pozivu je papež ponovno pozval k miru v Sveti deželi, predvsem v Siriji, izpostavil pomen sprave, vse trpeče pa spodbudil k zaupanju.

Ob zaključku letošnjega zasedanja ROACO v Vatikanu je Frančišek izrazil svoje obžalovanje zaradi usode kristjanov na Bližnjem Vzhodu. Ti živijo v položaju nenehne negotovosti in nasilja, ki mu ni videti konca. Sveti oče je predstavnike omenjenih organizacij spodbudil, naj vztrajajo pri svojem delu za trpeče kristjane in naj 'storijo vse, da bi olajšali težko breme prizadetih'. To velja predvsem za nujno pomoč ljudem, ki so ujeti v primež sirske državljanske vojne. Frančišek je poudaril, da je krščanska vera neločljivo povezana z zavzemanjem za trpeče.

Združenje organizacij 'Riunione Opere Aiuto Chiese Orientali' je bilo ustanovljeno leta 1968 z namenom, da nudi in usklajuje pomoč katoliškim Cerkvam na Vzhodu.


Vir: Kathpress / RV
Foto: arhiv Družine / Reuters



Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh