Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek prvič na obisk v domovino leta 2015?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 07. 2013 / 07:58
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek prvič na obisk v domovino leta 2015?

Frančišek prvič na obisk v domovino leta 2015?

Nadškof iz čilskega Santiaga je objavil podrobnosti svojega pogovora s papežem; prihodnje leto na programu predvidoma Turčija, Afrika in Azija.

Nadškof iz čilskega Santiaga, Ricardo Ezzati Andrello, je javnosti predstavil morebitne potovalne načrte papeža Frančiška. Sodeč po pogovoru s časnikarji, ki je bil objavljen na spletni strani nadškofije v Santiagu, naj bi Frančišek prihodnje leto obiskal Turčijo, Afriko in Azijo, leta 2015 pa več držav v Latinski Ameriki, med njimi tudi svojo domovino Argentino. To naj bi sveti oče konec letošnjega junija pojasnil v pogovoru 'med prijatelji', so besede čilskega nadškofa povzeli pri nemški katoliški agenciji KNA.

Po nadškofovih besedah naj bi Frančišek na njegovem sedežu v Turčiji obiskal poglavarja svetovnega pravoslavja, carigrajskega patriarha Bartolomeja I. Patriarh je papeža od njegove izvolitve v letošnjem marcu v Vatikanu obiskal že dvakrat. Pred tem so se pojavljala ugibanja, ali bosta Frančišek in Bartolomej I. januarja prihodnje leto skupaj obiskala Jeruzalem in s tem obeležila 50. obletnico zgodovinskega srečanja papeža Pavla VI. in patriarha Atenagorasa, ki sta se v Jeruzalemu sestala 14. januarja 1964.

Frančišek naj bi v zasebnem pogovoru izrazil tudi željo, da bi leta 2015 obiskal Latinsko Ameriko, je pojasnil nadškof Ezzati. Na tem potovanju naj bi se ustavil v Argentini, Urugvaju, Čilu in morda tudi v Peruju. Za leto 2016 je na programu papeževa udeležba na mednarodnem evharističnem kongresu na Filipinih.

V zadnjem času je v javnost prišlo kar nekaj papeževih izjav, izrečenih v zaprtih krogih, denimo njegov nagovor kardinalom pred konklavom, pa njegova izjava o homoseksualni mreži v Vatikanu v nagovoru latinskoameriškim redovnikom. Po oceni vatikanskih opazovalcev gre pri tem lahko za nenamerne indiskretnosti, nekateri pa v tem vidijo ciljno posredno komunikacijo z javnostjo.


Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia



Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh