Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek prvič »v živo« na radiu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 08. 2014 / 08:46
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek prvič »v živo« na radiu

Frančišek prvič »v živo« na radiu

Papež je odgovarjal na vprašanja krajevne postaje v severnoargentinski župniji »Campo Gallo«.

Papež Frančišek je prvič v svojem pontifikatu »v živo« odgovarjal na vprašanja v radijskem pogovoru. Kot je minuli konec tedna poročal Radio Vatikan, je sveti oče po telefonu odgovarjal na vprašanja argentinskega župnijskega radia, ki sta mu jih po telefonu zastavljala voditelj oddaje in domači župnik. Tema pogovora je bila med drugim tudi češčenje Božje Matere Marije. Papež Frančišek se doslej še ni pogovarjal v neposrednem radijskem programu, tudi Radio Vatikan v arhivu še nima papeževega pogovora »v živo«, objavljenih pa je bilo že več pogovorov za večje italijanske časnike.



Pogovor s svetim očetom so v Argentini predvajali minuli petek, omenjena radijska postaja paje v lasti župnije »Campo Gallo« na severu države, ki meri okoli 5.000 kvadratnih kilometrov. Kot nadškof v argentinski prestolnici je papež Frančišek pomagal pri zbiranju sredstev za ustanovitev župnijskega radia.

Na vprašanje, ali ni češčenje Marije v Latinski Ameriki postalo že kar malce pretirano, naj bi sveti oče po navedbah Radia Vatikan odgovoril: »Češčenje Marije ne pomeni, da jo postavljamo nad Boga. S češčenjem ji izkazujemo ljubezen, ki jo otroci izkazujejo svoji materi.« Kdor otrokom vzame mater, »jim pohabi dušo«. Češčenje Marije je »nekaj takega kot jedro ljudske pobožnosti v Latinski Ameriki«, je v svojem prvem radijskem pogovoru »v živo« pojasnil papež Frančišek.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh