Zapri
Iskanje

Frančišek s slovaškimi jezuiti o misijonarstvu in sekularizaciji

Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 13. 09. 2021 / 11:10
Oznake: Cerkev, Dogodek, Papež, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.09.2021 / 11:15
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Frančišek s slovaškimi jezuiti o misijonarstvu in sekularizaciji

Frančišek s slovaškimi jezuiti o misijonarstvu in sekularizaciji
Papež Frančišek na apostolski nunciaturi v Bratislavi FOTO: Vatican Media
Papež Frančišek se je sinoči v Bratislavi srečal tudi s člani tamkajšnje jezuitske skupnosti.

Okoli polurni pogovor je minil v izredno sproščenem in odprtem vzdušju, so po navedbah spletnega portala Vatican News sporočili udeleženci srečanja. Teme papeževega pogovora s sobrati jezuiti so bile med drugim epidemija koronavirusne bolezni, sekularizacija in zaskrbljenost ob vedno manjšem številu novicev v jezuitskem redu.

Kljub izredno napornemu dnevu – papež Frančišek je ob 5. uri odpotoval iz Vatikana in je ves dan preživel na različnih dogodkih v Budimpešti – je sveti oče deloval sveže in je pozorno prisluhnil svojim sogovornikom, pri Vatican News navajajo besede vodje slovaškega uredništva Radia Vatikan, Jozefa Bartkovjaka. P. Jozef in še 52 izmed 80 jezuitov, ki živijo na Slovaškem, so se udeležili srečanja s papežem na nunciaturi v Bratislavi.

Papež Frančišek je kljub dolgemu in napornemu dnevu deloval sveže in je pozorno prisluhnil svojim sogovornikom.

Papež je sobrate jezuite spodbudil, naj še naprej delujejo izrecno misijonarsko, predvsem na področju vzgoje in izobraževanja. V pogovoru se je pojavilo tudi veliko obojestranskih vprašanj glede vrednostnih ocen stanja v državi.

Zasebna srečanja z jezuiti so med papeževemi potovanji v tujino postala že tradicionalna. Frančišek je sam član jezuitskega reda in je bil v Argentini nekaj časa tudi njegov vrhovni predstojnik.Nalaganje
Nazaj na vrh