Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek se odpravlja v Azijo

Objava: 16. 07. 2014 / 08:16
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek se odpravlja v Azijo

Objavljena je spletna stran papeževega apostolskega potovanja v Južno Korejo.

Čez mesec dni se prične tretje mednarodno apostolskopotovanje papeža Frančiška. Sveti oče se odpravlja v Južno Korejo. Obisk botrajal od 14. do 18. avgusta, v tistem času pa bodo tamkajšnji kristjaniobhajali tudi šesti dan mladih Azije, ki ga prirejajo v škofiji Daejeon.

Te dni je bila objavljena uradna spletna stran papeževegapotovanja (http://popekorea.catholic.or.kr),ki je zaenkrat na voljo v korejskem in angleškem jeziku. Na spletni strani sodosegljive informacije o obisku, posameznih dogodkih, organizaciji, molitvah inbogoslužnih obredih, ki so na programu. Pojasnjen je tudi logo apostolskegapotovanja, na katerem sta upodobljena dva plamena rdeče in modre barve, ki sekrižata, pod njima pa dva vala, ki predstavljata barko. Gre za simboličnopovabilo, da bi se dvignili kot valovi ter da bi sijali kot plameni inrazsvetlili svet.

Geslo Frančiškovega potovanja v Južno Korejo je navedek izknjige preroka Izaije: »Vstani, zasij!« (Iz 60,1) Celoten obisk bo namreč v znamenju besed istegapreroka: »Hiša Jakobova, pridite, hodimo v Gospodovi luči.« (Iz 2,5) Na spletni strani je obsežen prostor nazadnjenamenjen tudi beatifikaciji 124 korejskih mučencev, slovesnosti, ki jo bo papežvodil 16. avgusta. Tokratni obisk bo na vrsti 25 let potem, ko je Južno Korejoobiskal sveti Janez Pavel II., ko se je leta 1989 udeležil 44. mednarodnegaevharističnega kongresa.

Vir: Radio Vatikan / M. M. Š.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh