Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek v politični kampanji?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 08. 2013 / 08:27
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek v politični kampanji?

Frančišek v politični kampanji?

Nadškof v Buenos Airesu kritično o zlorabi papeževih fotografij in navedkov v predvolilnem boju tamkajšnje vladne stranke.

Naslednik kardinala Bergoglia na položaju nadškofa v argentinski prestolnici, Mario Poli, je izrazil ostro kritiko do uporabe papeževih fotografij v predvolilnem boju argentinske vladne stranke 'Frente para la Victoria'. Frančiškove fotografije so v Argentini prisotne povsod, tudi na predvolilnih plakatih. »Papež si gotovo ne bi želel, da njegova fotografija pristane na takšnem oglasu, pač pa bi raje videl, da bi ljudje slišali in razumeli njegova sporočila«, je po navedbah argentinskega časnika 'Perfil' minuli teden izjavil nadškof Poli, ko je v predmestju Buenos Airesa daroval slovesno sveto mašo na praznik v Argentini izjemno priljubljenega svetnika, sv. Kajetana.

Argentinskega papeža je moč videti na predvolilnih plakatih, kjer je upodobljen skupaj z glavnim kandidatom omenjene stranke, Martinom Isaurraldejem, in s tamkajšnjo predsednico Cristino Fernandez de Kirchner. Oba politika sta se s papežem Frančiškom sestala v brazilskem Riu de Janeiru na nedavno zaključenem svetovnem dnevu mladih. Tudi napis na predvolilnem oglasu, »Nikoli ne obupajte in ne dopustite, da bi upanje umrlo«, so si pri vladni stranki 'izposodili' od argentinskega papeža. Na spletnem socialnem omrežju so prikazovali tudi predvolilni avtobus vladne stranke, na katerem sta bila upodobljena Frančišek in predsednica Kirchnerjeva. Opozicija je že napovedala pravne protiukrepe in izrazila zahtevo, naj v nadzornem odboru za predvolilni boj prepovejo uporabo neavtoriziranih papeževih fotografij v politične namene.

Nadškof Poli je v svojem nagovoru med bogoslužjem izrazil zahtevo po večjih prizadevanjih za 'kulturo srečanja', saj naj bi v Argentini po njegovih besedah prepogosto prihajalo do 'nesrečanj', kot je cerkveni dostojanstvenik navedel nedavne besede papeža Frančiška v njegovem video sporočilu svojim rojakom.



Vir: Kathpress
Foto: splet



Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh