Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek z video sporočilom v spodbudo nogometašem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 02. 2014 / 08:53
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek z video sporočilom v spodbudo nogometašem

Frančišek z video sporočilom v spodbudo nogometašem

Po besedah brazilske predsednice Rousseffove je to »znamenje, da nogomet povezuje narode«.

Papež Frančišek bo v video sporočilu ob svetovnem nogometnem prvenstvu, ki ga v Braziliji prirejajo v letošnjem poletju, izrekel poziv k miru in proti rasnemu razlikovanju, so včeraj poročali brazilski mediji, ob čemer so se sklicevali na izjavo tamkajšnje predsednice Dilme Rousseff. Papež Frančišek je Rousseffovo minuli konec tedna v Vatikanu sprejel v zasebno avdienco.


Brazilska predsednica je papeža tudi povabila, naj obišče svetovno nogometno prvenstvo v Braziliji. Frančišek je njeno domovino obiskal že v lanskem poletju, ko se je udeležil svetovnega dne mladih v Riu de Janeiru. Potovanje v Latinsko Ameriko je znova predvideno leta 2016, ko naj bi sveti oče obiskal svojo domovino Argentino, Urugvaj in Čile.

Papeževa video poslanica bo nekakšno znamenje, da nogomet med seboj povezuje različne narode in ustvarja občutek bratstva, je pojasnila Rousseffova in dodala, da je svetovno nogometno prvenstvo, ki se 12. junija pričenja v Sao Paolu, pomemben trenutek, ko »lahko zagovarjamo mir in izrečemo svoje nasprotovanje vsem predsodkom«.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh