Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek zahteva več spodbude za mlade

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 07. 2013 / 07:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek zahteva več spodbude za mlade

Frančišek zahteva več spodbude za mlade

Iz pozdravnega nagovora v guvernerski palači: »Nimam ne zlata ne srebra, prinašam pa najdragocenejše, kar mi je bilo darovano: Jezusa Kristusa!«

Papež Frančišek je ob začetku svojega prvega mednarodnega potovanja izrazil zahtevo po okrepljenih prizadevanjih za spodbudo mladih. Družba mora ustvariti materialne in duhovne pogoje za njihov celostni razvoj, jim zagotavljati varnost in izobrazbo ter posredovati vrednote, je sveti oče dejal v svojem sinočnjem nagovoru v Riu de Janeiru. S svojim potovanjem želi pričeti 'dialog med prijatelji', je poudaril Frančišek, ki se bo v Braziliji udeležil prireditev ob letošnjem svetovnem dnevu mladih.Med uradno slovesnostjo ob dobrodošlici v guvernerski palači v Riu se je papež Frančišek brazilski predsednici Dilmi Rousseff in tamkajšnjemu cerkvenemu vodstvu zahvalil za topel sprejem. »Nimam ne zlata ne srebra, prinašam pa najdragocenejše, kar mi je bilo darovano: Jezusa Kristusa!«, je papež dejal v svojem nagovoru, ki gaje pripravil v portugalščini. Kot je dejal, prihaja v Kristusovem imenu, 'da bi nahranil plamen bratske ljubezni, ki gori v slehernem srcu', s svojim pozdravom miru pa želi doseči vse ljudi.

Rousseffova se je v svojem nagovoru osredotočila na denarno in gospodarsko krizo in pozvala k ustanovitvi vesoljne solidarnostne mreže.

Po pozdravni slovesnosti se je Frančišek odpravil v cerkveno rezidenco Sumare v bližini Ria, kjer bo bival v času svojega obiska v Braziliji. Z uradnim programom sveti oče pričenja jutri, ko bo odpotoval v 200 km oddaljeno Marijino romarsko središče Aparecido.Udeleženci svetovnega dne mladih prihajajo z vseh celin, govorijo različne jezike in pripadajo različnim kulturam, je papež poudaril v prvem nagovoru na brazilskih tleh. V Kristusu pa vsi skupaj najdejo odgovore na svoja najzahtevnejša vprašanja, v Njem potešijo svojo lakoto po jasni resnici in pristni ljubezni, ki jih povezuje navkljub vsej različnosti.»Mladi so okno, skozi katero v svet vstopa prihodnost«, je nadaljeval Frančišek. Vse to pa za družbo predstavlja velik izziv.sveti oče je vse navzoče prosil za prijazno pozornost in potrebno sočutje, da bi med prijatelji vzpostavili pristni dialog. »V tem trenutku se širijo papeževe roke, da bi objel celotno brazilsko ljudstvo v vsem njegovem raznolikem človeškem, kulturnem in verskem bogastvu. Od Amazonke do pamp, od sušnih območij do Pantanala, od malih vasic do prestolnic naj se nihče ne čuti izključen iz papeževe naklonjenosti.«

S svojim potovanjem želi 'nadaljevati svoje pastirsko poslanstvo, značilno za rimskega škofa, da bi brate in sestre krepil v veri v Jezusa Kristusa', je poudaril papež Frančišek z mislijo na številna inozemska potovanja svojih predhodnikov. Vernike želi opogumiti, da bi 'pričevali temelje upanja, ki izhajajo iz Kristusa'. Vse ljudi pa želi spodbuditi, naj vsem nudijo neizčrpno bogastvo Njegove ljubezni.

Vir: Kathpress

Foto: news.va


Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh