Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek zapustil bolnišnico Gemelli: »Še sem živ!«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 01. 04. 2023 / 11:27
Oznake: Papež, Vatikan, Zdravje
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.04.2023 / 11:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek zapustil bolnišnico Gemelli: »Še sem živ!«
Sveti oče je bolnišnico Gemelli zapustil dobre volje. FOTO: Vatican Media

Frančišek zapustil bolnišnico Gemelli: »Še sem živ!«

Po poročanju tujih medijev je papež Frančišek skladno z napovedmi iz Vatikana danes dopoldne, okrog 10.30, na podlagi ugodnih jutranjih izvidov zapustil rimsko bolnišnico Gemelli in se vrnil v Dom sv. Marte.

Preden je zapustil bolnišnico, se je sveti oče za slabe četrt ure ustavil pred glavnim odhodom, se podpisal na mavec mladeniča s poškodbo roke, objel in tolažil mlad par, ki je večer prej izgubil 5-letno hčerko, in tudi spregovoril novinarjem, na njihovo vprašanje o počutju pa v smehu odvrnil: »Še sem živ!«

Diagnosticiran bronhitis

V bolnišnico Gemelli so Frančiška sprejeli v sredo zvečer zaradi težav z dihanjem in mu diagnosticirali bronhitis, po prejemu antibiotikov pa se je dobro odzval na zdravljenje. Papežu so sicer še kot mladeniču po hudi pljučnici odstranili del enega pljučnega krila.

Dejaven že v petek

Po informacijah tiskovnega predstavnika je sveti oče že v petek jedel pico z medicinsko ekipo in vatikanskim varnostnim osebjem, pa tudi obiskal otroški oddelek za rakave bolnike bolnišnice Gemelli in krstil nekaj tednov starega novorojenčka Miguela Angela.

Zahvala zdravniški ekipi

Pred odhodom je Frančišek še pozdravil vodstvo bolnišnice, rektorja katoliške univerze Srca Jezusovega Franca Anellija, generalnega direktorja poliklinike Marca Elefantija in generalnega duhovnega pomočnika za bolnišnico, škofa Claudia Giuliodorija, zahvalil pa se je vsej zdravniški ekipi in zdravstvenim delavcem.

Molitev za bolne in trpeče

Nato se je papež napotil proti baziliki Marije Snežne, kjer je molil za vse bolne in trpeče zaradi bolezni ali izgube bližnjih, zlasti pa za otroke, ki jih je dan prej srečal na otroškem onkološkem oddelku, in jih izročil materinskemu varstvu blažene Device.

Pri maši na cvetno nedeljo

Kot so še sporočili iz Vatikana, naj bi bil papež jutri prisoten pri maši na cvetno nedeljo, čeprav ni jasno, v kakšni vlogi, prav tako se namerava udeležiti tudi liturgij velikega tedna. Po besedah dekana kardinalskega zbora, italijanskega kardinala Giovannija Battiste Reja, bo na cvetno nedeljo maševal argentinski kardinal Leonardo Sandri.

Nalaganje
Nazaj na vrh