Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančiškova ekonomija v pomoč Afganistankam

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 24. 08. 2021 / 11:01
Oznake: Politika, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.08.2021 / 14:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančiškova ekonomija v pomoč Afganistankam
Frančiškova ekonomija bo sobotno kampanjo ponavljala tako dolgo, kot "bo potrebno." FOTO: Vatican News

Frančiškova ekonomija v pomoč Afganistankam

Organizacija Frančiškova ekonomija je sprožila globalno kampanjo v podporo afganistanskim ženskam, ki bo prvič potekala v soboto, 28. 8. 2021. Njen namen je posvetiti pozornost položaju tamkajšnjih žensk, ki je po talibanskem zavzetju Afganistana vse prej kot rožnat.

Organizacija Frančiškova ekonomija, ki povezuje mlade ekonomiste in podjetnike, vabi vse udeležence k sodelovanju, da bi izkazali podporo afganistanskim ženskam v nemirnih razmerah.

Talibanski prevzem Afganistana po razpadu vlade in umiku ameriških vojakov v zadnjih tednih polni naslovnice, pojavile so se medijske podobe Afganistancev, ki se v obupu trudijo splezati na letala, ko ta že zapuščajo vzletno stezo, in pobegniti iz države.

Pričakovani premik v kontekstu države bo zlasti prizadel položaj žensk. Mnoge namreč skrbi, kakšne bodo njihove pravice in svoboda pod novo talibansko vladavino, poroča Vatican News.

Z izjavo na spletni strani Frančiškove ekonomije organizacija poziva ljudi dobre volje, da se klicu pogumnih Afganistanskih žensk in deklet odzovejo in jih podprejo, preden jih zakrije modra zavesa. Te ženske na ulicah Kabula pogumno vpijejo, da »afganistanske ženske obstajajo,« in prosijo, da »podprete naše glasove, ne dovolite, da izginemo. Svet, nas slišiš?« Kampanja spodbuja vse, da v soboto, 28. 8., na rokah nosijo ali na oknih hiš obesijo kos modre tkanine, kot tiste, ki bi rada Afganistanke skrila pred svetom.

Na spletni strani organizacije Frančiškova ekonomija v vabilu piše, da se bo kampanja ponavljala vsako soboto, dokler bo to potrebno.

Vsi so pozvani, da tem dejanjem pomagajo, da postanejo širše vidna in dajo glas tistim, ki se jih želi utišati. Fotografije in videe lahko označite s ključnikom #AfghanWomenExist, #TogetherWeStand, #AfghanistanIsCalling.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh