Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančiškova prva fotografija na Instagramu

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 21. 03. 2016 / 10:43
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančiškova prva fotografija na Instagramu

V pol ure že 20.000 naročnikov, dan kasneje 1,3 milijona.

Papež Frančišek je minuli konec tedna objavil prvo fotografijo na družbenem omrežju Instagram. Ta prikazuje svetega očeta, ki z zaprtimi očmi kleči zatopljen v molitev. Frančiškov račun na Instagramu, priklopljen v soboto opoldne, je v prve pol ure pridobil okoli 20.000 naročnikov.

Papež bo svoje slikovno gradivo objavljal pod imenom @franciscus. Kot so še sporočili iz Vatikana, naj bi izbrane fotografije prikazovale papeževo bližino do ljudi. Gre za to, da pontifikat papeža Frančiška »ravno s čustvenega vidika delimo z vsemi«, kot je pojasnil vodja vatikanskega Tajništva za medije, Dario Edoardo Vigano.

Papež svoja sporočila že od začetka pontifikata objavlja tudi na družbenem omrežju Twitter. Uradni papežev račun je na voljo v devetih jezikih, sledi mu več kot 25 milijonov uporabnikov.

Vstopiti v družbeno omrežje, kot je Instagram, pomeni tudi, »da širimo Trg sv. Petra in srečanja s papežem, tako da lahko vsak kraj na svetu postane kraj dejanskega srečanja s svetim očetom«, je še pojasnil Vigano. S pomočjo slik na Instagramu naj bi ljudje po vsem svetu »doživljali papeževo nežnost in usmiljenje«.

Le dan po vklopu je imel sveti oče na Instagramu že 1,3 milijone sledilcev, doslej pa je objavil tri fotografije in en video posnetek.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh