Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančiškova »virtualna avdienca« pred obiskom ZDA

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 09. 2015 / 08:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančiškova »virtualna avdienca« pred obiskom ZDA

Papež se je med drugim pogovarjal s študenti jezuitskega kolegija.

Minuli ponedeljek zvečer je papež Frančišek pripravil »virtualno avdienco« v nekaterih mestih širom Združenih držav Amerike, s katero je želel ameriške vernike pripraviti na svoj obisk ob koncu meseca.



Med interaktivnim dogodkom so udeleženci lahko predstavili svoje zgodbe in svetemu očetu zastavili vprašanja. Med pogovorom je papež eno izmed najstnic, zaradi bolezni žrtev najstniškega norčevanja, prosil, naj mu kaj zapoje, saj je pojasnila, da si s petjem lajša duševne bolečine ob nesprejemanju vrstnikov. Sveti oče je bil deležen pesmi v španskem jeziku.

Frančišek se je ameriškim vernikom oglasil iz Vatikana, v angleškem in španskem jeziku pa je spregovoril vsem, ki so se na različnih krajih po vsej državi udeležili »virtualne avdience«. Med njimi so bili med drugim študentje jezuitskega kolegija Kristus Kralj iz Chicaga, verniki iz cerkve v Teksasu v bližini meje z Mehiko, pa tudi brezdomci in njihovi prostovoljni pomočniki iz Los Angelesa.

Dogodek je gostila produkcijska hiša ABC News, avdienco pa je usklajeval njihov napovedovalec David Muir.

Celoten posnetek avdience si bo od petka, 4. septembra dalje moč ogledati tudi na spletni strani www.ABCNews.com.

Papež Frančišek bo Združene države prvič obiskal med 22. in 27. septembrom letos. Med obiskom bo med drugim v Washingtonu za svetnika razglasil blaženega Junipera Serro, v New Yorku bo nagovoril skupščino Združenih narodov, v Filadelfiji pa se bo udeležil svetovnega srečanja družin.

Vir: Vatican Radio / Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh