Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančiškovo darilo italijanskim zapornikom

Objava: 28. 10. 2015 / 08:02
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančiškovo darilo italijanskim zapornikom

Obsojenci so prejeli papeževe rožne vence.

Papež Frančišek je sedemdesetim zapornikom v okrajnem zaporu Pordenone poslal darilo v obliki rožnih vencev. V tem severnoitalijanskem mestu v teh dneh namreč razstavlja vatikanska založba, razstavo pa so naslovili Vatikanska založba (LEV) v Pordenoneju. Poslušati, brati, rasti. Razstava je za obiskovalce odprta od 17. do 29. oktobra.


Vatikanska založba je rožne vence v zapor odnesla včeraj. Zapornikom je poleg papeževega darila podarila tudi dve knjigi: »Recite zapornikom, da molim zanje« in »Tudi Gospod je jetnik«. Obe deli sta izšli v Vatikanski založbi, njuna vsebina pa povzema besede svetega očeta o zapornikih in razmerah v zaporih. Knjigi sta bili včeraj predstavljeni jetnikom, dan prej pa sta bili predstavljeni na srečanju, ki je bilo namenjeno vsem prebivalcem kraja Pordenone.

Papež Frančišek je po besedah dona Giuseppeja Coste, direktorja Vatikanske založbe, vedno blizu osebam, ki so v zaporih. Med drugim je želel, da se za jubilej usmiljenja vrata njihovih celic spremenijo v »sveta vrata«. Tako bo vsakokrat, ko bo med svetim letom jetnik stopil skozi vrata svoje celice in se bo ob tem z mislimi in molitvijo obrnil na Očeta, dosegel jubilejni odpustek. Ta gesta, kot je utemeljil papež, bo za jetnike namreč pomenila »prehod skozi sveta vrata, kajti Božje usmiljenje, ki zmore preoblikovati srca, tudi zapahe lahko spremeni v izkušnjo svobode«.

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV / ANSA

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh