Zapri
Iskanje

Francoski 'NE' evtanaziji

Objava: 26. 11. 2009 / 11:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Francoski 'NE' evtanaziji

V francoskem parlamentu so zavrnili zakonsko pobudo o evtanaziji
Francoska narodna skupščina je po pričakovanjih zavrnila zakonsko pobudo socialistov za legalizacijo evtanazije. Proti osnutku novega zakona je v Parizu glasovalo 326 poslancev, 202 poslanca pa sta pobudo podprla. Za spremembo so glasovali člani opozicije, medtem ko so jo vladna stranka in njeni podporniki večinsko zavrnili.

Poslanec vladne stranke Jean Leonetti je poudaril, da bi sprejetje tega zakona pomenilo preobrat v etičnih parametrih francoske družbe. V imenu socialistov pa je njihov poslanec Laurent Fabius dejal, da predlog novega zakona v ospredje postavlja človeka.

Po novem predlogu naj bi bila evtanazija dovoljena v primeru, ko bolnik trpi za težko, neozdravljivo boleznijo, ki povzroča neznosno telesno in duševno trpljenje brez možnosti lajšanja bolečin. Pobudo je podprlo tudi Združenje za častno smrt, medtem ko jo je Združenje za paliativno oskrbo umirajočih zavrnilo. Zagovorniki življenja so prav tako nasprotovali predlogu.

Po zakonu iz leta 2005 je evtanazija v Franciji kaznivo dejanje, vendar smejo zdravniki prekiniti ali omejiti oskrbo neozdravljivo bolnih, če si bolnik to želi. V preteklih letih so številni primeri poskrbeli za javno razpravo o evtanaziji. Konec leta 2008 so prišli do zaključka, da naj bo evtanazija še naprej nezakonita, vendar naj v Franciji poskrbijo za razvoj paliativne medicine, torej strokovnega spremljanja umirajočih.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh