Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Francoski 'NE' evtanaziji

Objava: 26. 11. 2009 / 11:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Francoski 'NE' evtanaziji

V francoskem parlamentu so zavrnili zakonsko pobudo o evtanaziji

Francoska narodna skupščina je po pričakovanjih zavrnila zakonsko pobudo socialistov za legalizacijo evtanazije. Proti osnutku novega zakona je v Parizu glasovalo 326 poslancev, 202 poslanca pa sta pobudo podprla. Za spremembo so glasovali člani opozicije, medtem ko so jo vladna stranka in njeni podporniki večinsko zavrnili.

Poslanec vladne stranke Jean Leonetti je poudaril, da bi sprejetje tega zakona pomenilo preobrat v etičnih parametrih francoske družbe. V imenu socialistov pa je njihov poslanec Laurent Fabius dejal, da predlog novega zakona v ospredje postavlja človeka.

Po novem predlogu naj bi bila evtanazija dovoljena v primeru, ko bolnik trpi za težko, neozdravljivo boleznijo, ki povzroča neznosno telesno in duševno trpljenje brez možnosti lajšanja bolečin. Pobudo je podprlo tudi Združenje za častno smrt, medtem ko jo je Združenje za paliativno oskrbo umirajočih zavrnilo. Zagovorniki življenja so prav tako nasprotovali predlogu.

Po zakonu iz leta 2005 je evtanazija v Franciji kaznivo dejanje, vendar smejo zdravniki prekiniti ali omejiti oskrbo neozdravljivo bolnih, če si bolnik to želi. V preteklih letih so številni primeri poskrbeli za javno razpravo o evtanaziji. Konec leta 2008 so prišli do zaključka, da naj bo evtanazija še naprej nezakonita, vendar naj v Franciji poskrbijo za razvoj paliativne medicine, torej strokovnega spremljanja umirajočih.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh