Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Francoski škofje kritični do morebitnega zakona o prepovedi nošenja burke

Objava: 03. 02. 2010 / 08:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Francoski škofje kritični do morebitnega zakona o prepovedi nošenja burke

Po njihovem mnenju obstaja tveganje, da v tem primeru muslimanske ženske ne bodo več stopile na ulico

Cerkev v Franciji je izrazila svoj dvom do morebitnega zakona, ki bi prepovedoval nošenje burke. Stvari ne smemo poskušati premagati z negativnimi sredstvi, je za francoski dnevnik ‘La Depeche’ pojasnil toulouški nadškof Robert Le Gall.

Parlamentarna komisija je konec januarja zahtevala prepoved nošenja muslimanskega oblačila, ki prekrije celotno telo, v javnosti. Nadškof se je ob tem tudi kritično izrazil do razprave o narodni istovetnosti, ki na pobudo vlade trenutno poteka v Franciji.

Minuli ponedeljek je Svet za medverski dialog pri Francoski škofovski konferenci zavrnil zakonski predlog o prepovedi nošenja burke. Kot je pojasnil predsednik konference, škof Michel Santier, po njihovem mnenju obstaja tveganje, da nekatere muslimanske ženske po sprejetju zakona sploh ne bodo več zapustile svojega doma. Santier je izrazil svoje obžalovanje, da pred parlamentarno komisijo ne bodo zaslišali predstavnikov krščanske in judovske veroizpovedi. Kot je dejal, ni prejel niti odgovora na svoj dopis, ki ga je naslovil na predsednika komisije.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh