Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Francoski škofje razpravljajo o istospolnih zakonskih zvezah

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 06. 11. 2012 / 07:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Francoski škofje razpravljajo o istospolnih zakonskih zvezah

Predsednik tamkajšnje škofovske konference nasprotuje načrtom predsednika Hollanda; škofje tudi proti posvojitvam istospolnih parov.

Francoski škofje na rednem letnem zasedanju v romarskem središču Lurd razpravljajo o vladnih načrtih za uvedbo istospolnih zakonskih zvez. Ostale teme razprav so, kot navaja francoski katoliški časnik ‘La Croix’, evtanazija, ki jo prav tako želi uvesti vlada predsednika Hollanda, in bioetične raziskave. Predsednik Francoske škofovske konference, kardinal Andre Vingt-Trois, je v svojem uvodnem nagovoru jasno izrazil nasprotovanje načrtovani uvedbi istospolnih zakonskih zvez in pozval vse katoličane, naj se s protestnimi pismi obrnejo na francoske politike.

Tiskovni predstavnik škofovske konference, Bernard Podvin, je še pred začetkom srečanja minuli konec tedna pojasnil, da se Cerkev trenutno sooča ‘z zahtevnim socialnim okoljem’. To se ne tiče zgolj istospolnih zakonskih zvez in evtanazije, pač pa tudi tematska področja, kot sta denimo starševstvo in raziskave na zarodkih. Pariški pomožni škof Eric de Moulins-Beaufort je obenem poudaril, da se verstva ne smejo osamiti od ostale družbe.

Francoski škofje pa so izrazili tudi svoje nasprotovanje posvojitvam otrok istospolnih parov. Pariški nadškof, kardinal André Vingt-Trois, je v nagovoru med bogoslužjem dejal, da otrok potrebuje očeta in mater, da lahko zgradi svojo istovetnost. Cerkev s tem ne zastopa kakršnega koli posebnega mnenja, pač pa nekaj, ‘kar se je vsem ljudstvom že od nekdaj zdelo pravilno in so to tudi upoštevali’.

Zakonski osnutek o uvedbi istospolnih zakonskih zvez in posvojitvah istospolnih parov naj bi v francoskem parlamentu predstavili jutri. Francoski predsednik Hollande predvideva, da bi novi predpisi lahko stopili v veljavo do sredine prihodnjega leta. V Franciji so istospolni pari doslej lahko svojo zvezo registrirali in s tem pridobili nekatere dedne pravice, posvojitve otrok pa so zaenkrat dovoljene le zakonskim parom.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh