Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Francozi preverjajo čudež na priprošnjo Popieluszka

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 12. 2013 / 10:36
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Francozi preverjajo čudež na priprošnjo Popieluszka

Potrjen čudež bi lahko utrl pot kanonizaciji mučeniškega duhovnika.

V škofiji Creteil pri Parizu preverjajo čudežno ozdravljenje, do katerega naj bi prišlo na priprošnjo blaženega poljskega mučenca Jerzyja Popieluszka (1947-1984). Če bo čudež potrjen, bi to lahko utrlo pot do razglasitve duhovnika poljskega delavskega sindikata Solidarnost za svetnika, kot je poročal francoski katoliški časnik »La Croix«. Škof Michel Santier iz Creteilja je že ustanovil ustrezno preiskovalno komisijo.

Po navedbah omenjenega časnika naj bi septembra 2012 v bolnišnico v Creteilju poklicali duhovnika, ki naj bi nekemu 56-letnemu moškemu podelil bolniško maziljenje. Moški je zbolel za redko obliko krvnega raka in je že izgubil zavest. Duhovnik ga je v molitvi priporočil blaženemu Popieluszku, ki je bil rojen 14. septembra. Kmalu zatem se je bolnik prebudil iz kome in je vprašal, kaj se je z njim zgodilo. Nekaj dni kasneje so zdravniki potrdili, da je povsem ozdravljen.

Jerzy Popieluszko je v svojih pridigah izrekal podporo dolgo časa prepovedanemu poljskemu delavskemu sindikatu Solidarnost, ki se je upiral komunističnemu režimu. Leta 1984 so ga odpeljali in umorili pripadniki tajne službe. Njegova smrt je okrepila upor ljudstva proti režimu in je prispevala k padcu komunizma pet let kasneje.





Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh