Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gänswein: »Benedikta XVI. sem poskusil odvrniti od odstopa«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 10. 2013 / 09:57
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Gänswein: »Benedikta XVI. sem poskusil odvrniti od odstopa«

Gänswein: »Benedikta XVI. sem poskusil odvrniti od odstopa«

Tajnik upokojenega papeža med Frančiškom in Benediktom XVI. opaža »kontinuiteto« glede verskih vprašanj in razlike v značaju.

Nadškof Georg Gänswein je kot osebni tajnik papeža Benedikta XVI. poskusil danes upokojenega papeža odvrniti od odstopa s položaja na vrhu katoliške Cerkve. »Toda brez uspeha«, je nadškof Gänswein dejal v pogovoru za nemško revijo Bunte. Benedikt XVI. je svojo odločitev že sprejel. »Nanj ni bilo več mogoče vplivati.« Papež je bil prepričan, da mu primanjkuje potrebnih moči, da bi v teh viharnih časih še naprej uspešno vodil Cerkev.

Največja razlika med Frančiškom in njegovim predhodnikom je po besedah nadškofa Gänsweina »v njunih značajih«. To se navzven kaže v načinu pristopanja do ljudi. Papež Frančišek je človek, ki neposredno pristopa k ljudem in bi najraje kar vsakogar objel. Opazovalec dobi vtis, da brez neposrednega stika z ljudmi ne bi mogel živeti. Benedikt XVI. je bolj zadržan, »rad ima mir in umaknjeno življenje«.

Četudi sta si oba moža precej različna na številnih področjih, kar se tiče njunega sloga in okusa, pa to ne velja za jedro in vsebino v odnosu do verskih vprašanj, je poudaril Gänswein. Pri tem je opaziti »popolno strinjanje in kontinuiteto«.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh