Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gänswein: Papež ni politik

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 11. 06. 2012 / 10:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Gänswein: Papež ni politik

Papežev osebni tajnik meni, da nekateri mediji podajajo izkrivljeno podobo Benedikta XVI.

Papež Benedikt XVI. po besedah svojega osebnega tajnika ni politik in se pri svojem delu osredotoča na ‘bistveno’ v duhovnem smislu. Benedikt XVI. se je po izvolitvi zavestno odrekel objavi ‘vladnega programa’, je Georg Gänswein zapisal v prispevku, ki ga je minuli petek objavil italijanski časnik ‘L’Avvenire’. Temeljnega pomena za svetega očeta so ‘prenova vere, dar evharistije in edinost Cerkve’, piše Gänswein. Na ta način mu je uspela poživitev Cerkve v teh zahtevnih časih, kar se je nekaterim pred tem zdelo povsem nemogoče.

Gänsweinov prispevek je pravzaprav uvod neke knjige, ki govori o sprejetju knjige o Jezusu Benedikta XVI. na italijanskih univerzah. Omenjena knjiga bo v kratkem izšla pri vatikanski založbi.

Benedikt XVI. je v vatikansko kurijo vnesel ‘novo življenje’ v starih oblikah in obenem ‘porezal odmrle in posušene veje’, še piše papežev osebni tajnik. Pri tem se sveti oče ne boji soočenj in se ne izogiba razpravam. Jasno navede vse, kar se mu ne zdi nezadostno, priznava napake zahoda in obsoja sleherno obliko versko pogojenega nasilja.

Georg Gänswein še ocenjuje, da nekateri mediji podajajo popolnoma izkrivljeno podobo sedanjega papeža. Njihovo poročanje je še vedno prežeto s sliko nekdanjega prefekta Kongregacije za verski nauk kot ‘papeškega žandarja’. Tajnik Benedikta XVI. meni, da je skrajni čas za ‘popravek’ takšne podobe.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh