Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gasilci pri maši prosili za blagoslov

Za vas piše:
M. M.
Objava: 06. 09. 2021 / 05:50
Oznake: Maša, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2021 / 13:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Gasilci pri maši prosili za blagoslov
Mašo je daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik. FOTO: Tatjana Splichal

Gasilci pri maši prosili za blagoslov

V nedeljo, 5. septembra, je v ljubljanski stolnici potekala maša za gasilce ljubljanske regije, v okviru katere deluje več kot 100 prostovoljnih gasilskih društev.

V ljubljansko regijo so povezana gasilska društva z območja občin Ljubljana, Brezovica, Dobrova - Polhov Gradec, Dol - Dolsko, Horjul, Medvode, Ig, Vodice, Velike Lašče in Škofljica, ki združujejo več kot 3700 gasilcev.

»Postajajmo ljudje odgovornosti«

Škof Jamnik je v pridigi med drugim poudaril, da nas Božja beseda vabi, »da v družbi, ki jo prevevajo sebičnost, lagodje in pragmatična preračunljivost, postajamo ljudje odgovornosti, da presegamo brezbrižnost in nam je mar za sočloveka, skratka, da smo ljudje srca, sočutja in da naredimo vse, kar nam v naši svobodi narekuje vest.«

Če smo sočutni, smo lahko odsev Božjega življenja. Zagledanost vase človeka hromi, ga naredi vedno bolj nemočnega in apatičnega. Samo takrat, ko se prizadevamo, da živimo v občestvu, ko se trudimo narediti nekaj dobrega in lepega za naše bližnje, takrat tudi sami osebno doživimo radost bivanja. (dr. Anton Jamnik, ljubljanski pomožni škof)

Blagoslov za Slovenijo

Škof Jamnik je prav tako izpostavil velik pomen gasilk in gasilcev, ki so po njegovih besedah dar in blagoslov za našo Slovenijo, »za okolje, kjer živite, za gasilska društva, družine iz katerih izhajate, za naše župnije, ter za mnoge, s katerimi se srečujete v dnevih stiske in preizkušenj, pa tudi v mnogih lepih trenutkih.«

Gasilke in gasilci ste nam lep zgled, da je potrebno vedno znova zapuščati pot osame in zagledanosti vase, in vstopati v »ples ljubezni«, kajti samo tako na nov način doživimo radost bivanja. (dr. Anton Jamnik, ljubljanski pomožni škof)

Celotno pridigo škofa Jamnika lahko preberete v priponki.

Nalaganje
Nazaj na vrh