Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Georg Ratzinger hvaležen za svojo življenjsko pot

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 01. 2014 / 08:11
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Georg Ratzinger hvaležen za svojo življenjsko pot

Brat upokojenega papeža bo prihodnji teden praznoval 90. rojstni dan.

Georg Ratzinger, brat upokojenega papeža Benedikta XVI., se pred praznovanjem svojega 90. rojstnega dne 15. januarja s hvaležnostjo ozira na prehojeno življenjsko pot. O dolgoletnem stažu stolnega kapelnika v Regensburgu je prelat v pogovoru za nemški časnik »Die Passauer Neue Presse« povedal: »Ljubemu Bogu sem hvaležen, da sem lahko stopal po tej poti.« Zraven seveda sodi tudi »topel dom s čudovitima staršema«, ki je vse to omogočil.

Trenutno je še veliko drugih stvari, ki so bile včasih pomembne, pa so danes na stranskem tiru, je povedal Ratzinger. Pred seboj ima le še en sam cilj – poslednji izpit, ki čaka vsakega izmed nas, »osebna sodba našega življenja, ki nam jo bo podelil Gospod«.

Stolni kapelnik vendarle ima še eno željo: »Z nebes bi se rad še enkrat ozrl proti zemlji in pogledal, kako se bodo stvari razvijale naprej – novim iznajdbam vendar ne bo nikoli konca!« Sam različnih novosti ne uporablja več, z velikim zanimanjem pa opazuje tehnološki razvoj v sodobnem svetu.





Na današnji svet Georg Ratzinger po lastnih besedah gleda precej drugače kot nekdaj. V njegovem otroštvu je bila redkost, če je družina imela radijski sprejemnik. V njihovem domačem kraju na Zgornjem Bavarskem so bili trije avtomobili: »Enega je imel župnik, krajevni gostilničar je vozil manjše tovorno vozilo, njegov brat pa je imel avtomobil v najemu.« Današnjih stvari, kot so internet, računalniki »in kar je še takega«, ne potrebuje, je pojasnil stolni kapelnik. Na srečo so okoli njega »dobri ljudje«, ki mu pomagajo pri upravljanju tovrstnih naprav, kadar je to potrebno.

V pogovoru je Georg Ratzinger še povedal, da ga je smrt njegove gospodinje Agnes Heindl, ki je v lanskem novembru umrla v starosti 88 let, globoko prizadela. Prepričan je bil, da je njena bolezen »prehodnega značaja« in tudi sama je bila precej optimistična glede svojega zdravja. »Nisem pričakoval, da se bo zgodilo drugače«, je pojasnil. Heindlova je bila njegova »zvesta pomočnica, ki mi jo je namenil Gospod«. Po njeni smrti zanj skrbijo krajevne redovnice, ki mu s tem omogočajo, da »ostaja v okolju, ki ga je vajen«, je pogovor zaključil brat upokojenega papeža.


Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh