Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Georg Ratzinger na obisku v Rimu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 12. 2014 / 09:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Georg Ratzinger na obisku v Rimu

Upokojeni papež bo novoletne praznike preživel s svojim bratom.

90-letni Georg Ratzinger, nekdanji vodja stolnega zbora v Regensburgu, je včeraj iz Münchna odpotoval v Rim na obisk k svojemu bratu, upokojenemu papežu Benediktu XVI. Tam bo ostal do 16. januarja, kot je pred odhodom pojasnil v pogovoru za bavarski radio. V Vatikan ga privablja ne le družba njegovega mlajšega brata, ampak tudi dobra hrana. Po lastnih navedbah ima nemški prelat še vedno »zdrav apetit«, poleg tega pa mu v zimskih mesecih izredno prija milo italijansko podnebje. Georg Ratzinger bo 15. januarja dopolnil 91 let.


O sedanjem življenju svojega mlajšega brata, 87-letnega Josepha, upokojenega papeža, je nemški duhovnik povedal: »Zdaj se seveda počuti svobodnejšega. Dopoldne ureja svojo pošto, popoldne ima pogosto avdience s škofi in Bog ve, kaj vse še. Toda vse je dosti bolj sproščeno.« V Rimu Georga Ratzingerja pričakajo na letališču, »drugače žal ne gre«. Zaradi visoke starosti ne more več prav dolgo stati in čakati na prtljago.

Vsekakor v vseh pogledih zanj izvrstno poskrbijo, je zagotovil brat upokojenega papeža. Po smrti dolgoletne gospodinje Agnes Heindl, ki je novembra 2013 umrla v starosti 88 let, zdaj zanj skrbi s. Laurente. Redovnica pa z okusnim pecivom ne razveseljuje le njega, temveč tudi Benedikta XVI. »in po potrebi tudi Vatikan«.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh