Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Globok notranji svet avtista

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 16. 01. 2018 / 13:54
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Globok notranji svet avtista

Federico De Rosa, mladenič s težko obliko avtizma, se je naučil pisanja na računalnik in izdal knjigo.
V svetu, v katerem je polno govoričenja, živijo tudi tisti, ki ne morejo govoriti. Čeprav je sporazumevanje zanje otežkočeno, pa še ne pomeni, da nimajo česa povedati. Eden izmed njih je Federico De Rosa, mladenič s hudo obliko avtizma, ki ga je prikrajšala za mnoge socialne veščine, a ne za sposobnost razmišljanja.

Federico De Rosa se je s pomočjo ljubezni in vztrajnosti staršev in učiteljev naučil pisanja na računalnik. Tako se je povezav z zdravimi oz. nevrotipičnimi ljudmi, kot jih sam imenuje. Besedam so sledili kratki stavki, nato pa tudi že zapletene povedi z jasno izraženimi globokimi mislimi. Najverjetneje je Federico De Rosa prvi avtist s hudo obliko, ki je napisal knjigo.

Knjiga Moj avtizem in moja vera razkriva notranji svet avtista, njegove boje z motnjo, majhne napredke in globoke misli. Uči nas, kako ravnati z avtistom, pa tudi povsem življenjske resnice o sprejetosti, normalnosti, veri, Bogu, govoričenju, ljudeh in življenju.

"Drugačnost je življenje"

Avtor knjige De Rosa je po na facebooku ob izidu prevoda svoje knjige napisal:

"Prisrčen pozdrav vsem mojim bratom po avtizmu, ki živijo v Sloveniji, še poseben pozdrav pošiljam njihovim družinam. Skupaj bomo lahko zgradili takšno družbo prihodnosti, v kateri bodo vse osebe z avtizmom polno integrirane, v kateri avtizem ne bo več križ, temveč bo sprejet kot skrajna, vendar čudovita drugačnost. Kajti drugačnost je življenje."

Knjigo je iz italijanščine v slovenščino prevedel Igor Vojinovič.

Kupi v trgovini

Novo
365 dni z Božjo besedo
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh