Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Goriška dlan za pomoč revnim

Za vas piše:
STA
Objava: 11. 10. 2016 / 12:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

Goriška dlan za pomoč revnim

Goriška območna karitas bo v petek, 14. oktobra, pripravila že četrti dobrodelni koncert Goriška dlan.
Goriška območna karitas bo v petek, 14. oktobra, pripravila že četrti dobrodelni koncert Goriška dlan. Letos zbrana sredstva bodo namenili pomoči potrebnim v domačem okolju, od brezposelnih, starejših in otrok do zaposlenih z nizkimi dohodki, je na novinarski konferenci v torek, 11. oktobra, v Novi Gorici pojasnila voditeljica Renata Vončina.

Letošnji dobrodelni koncert, ki ga pripravljajo v petek ob 19. uri v Novi Gorici, bo potekal pod slogan leta usmiljenja Usmiljeni kakor oče. Na njem bo nastopilo devet različnih glasbenikov in glasbenih skupin, ki so se odpovedali honorarju.

Sredstva z lanskega dobrodelnega koncerta Goriška dlan, zbranih je bilo 6145 evrov, so namenili za finančno in materialno pomoč posameznikom, med katerimi so bili invalidi, bolni, migranti, osamljeni, brezdomci in drugi. Lani je Goriška območna karitas delila pomoč v hrani in obleki 565 družinam in več kot 250 posameznikom. Po besedah Renate Vončina so do konca letošnjega avgusta pomagali 55 družinam in posameznikom več kot v enakem lanskem obdobju, zato pričakuje, da bo tudi ob koncu leta več prejemnikov pomoči kot lani. Med njimi je tudi veliko migrantov, največ iz območja Kosova.

"Stanje na našem območju je slabše, kot je bilo. Medtem ko imamo v Sloveniji okrog 13 odstotkov ljudi, ki živijo v revščini, lahko trdim, da je pri nas odstotek podoben. Dokler ljudje še vedno prihajajo k nam in se njihovo število povečuje, lahko rečemo, da se stanje poslabšuje," je poudarila Renata Vončina.

Goriška območna karitas je med 541 prosilcev razdelila tudi 56.640 evrov finančne pomoči za plačilo zapadlih položnic, 20 prosilcev iz goriškega območja pa je prejelo finančno pomoč Škofijske karitas Koper. Med najbolj ogrožene spadajo predvsem upokojenci, brezposelni mladi in drugi posamezniki, družine z nizkimi dohodki in invalidi.

Letos so pred začetkom šolskega leta pomagali 210 družinam z 292 šolarji, ki so jim razdelili več kot 2000 zvezkov in drugih šolskih potrebščin ter za 3800 evrov darilnih bonov, za pomoč otrokom je območna karitas namenila še 11.300 evrov. V različne programe Karitas je bilo vključenih 1750 otrok.

16 otrok je letos prejelo za 3200 evrov pomoči iz zbranih sredstev posvojiteljev na razdaljo. Pomagali pa so tudi prebivalcem Makedonije po letošnjih katastrofalnih poplavah v začetku avgusta.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh