Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Goriški večer bo nocoj gostil dr. Žigo Turka

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 15. 02. 2024 / 14:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.02.2024 / 15:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Goriški večer bo nocoj gostil dr. Žigo Turka
Dr. Žiga Turk je lani pri Založbi Družina izdal knjižni prvenec Prazniki. FOTO: Tatjana Splichal

Goriški večer bo nocoj gostil dr. Žigo Turka

V sklopu Goriških večerov v Novi Gorici bo danes, v četrtek, 15. februarja 2024, ob 19. uri Erika Jazbar gostila vsestranskega slovenskega razumnika dr. Žigo Turka.

Nocojšnji Goriški večer bo, kot je že običajno, v Veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica ali, s plastičnimi besedami moderatorke, zamejske časnikarke Erike Jazbar, »na Trgu Edvarda Kardelja, ob ulici Borisa Kidriča, nedaleč od novega spomenika Janezu Stanovniku in, kot da še ne bi bilo dovolj, nad nami s Sabotina bdi še Titov napis«. Takšno je stanje duha v »Golobovi« Novi Gorici, ki pa se vendarle odpira tudi širše in je pripravljena prisluhniti tudi besedam z druge strani.


Rekordno z Janšo

To so navsezadnje dokazali že številni lepo obiskani Goriški večeri, dvorana verjetno še nikdar ni bila tako polna in pokala po šivih kot oktobra lani, ko se je Jazbarjeva gostila nekdanjega trikratnega predsednika slovenske vlade in prvega moža SDS Janez Janša. Da tudi po Severnem Primorskem vse močneje veje pomladna sapa, če že ne veter, je zagotovo zaslužno tudi Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) Severna Primorska, ki bo gostitelj tudi nocojšnjega večera.

Tudi o p(P)raznikih

Današnji gost, dr. Žiga Turk, je profesor, kolumnist, nekdanji politik in superminister, eden najbolj pronicljivih družbenih analitikov, prejemnik bodeče neže in po novem tudi pisec – pri Založbi Družina je namreč ob koncu lanskega leta izšel njegov knjižni prvenec »Prazniki – zakaj in čemu«, v katerem avtor razmišlja o praznikih kot o temeljih skupnosti, predmetu spomina, orientacijski točkah v času, toda nikakor ne v obliki hladne analitične razprave.

Nalaganje
Nazaj na vrh