Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Goriški večer s »prvo damo slovenskega novinarstva« Alenko Puhar

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 20. 10. 2023 / 13:17
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2023 / 13:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Goriški večer s »prvo damo slovenskega novinarstva« Alenko Puhar
Gostja nocojšnjega Goriškega večera bo novinarka in publicistka Alenka Puhar. FOTO: Ivo Žajdela

Goriški večer s »prvo damo slovenskega novinarstva« Alenko Puhar

Po rekordno obiskanem Goriškem večeru s predsednikom SDS in nekdanjim (trikratnim) premierjem Janezom Janšo se danes, v petek, 20. oktobra 2023, obeta nov odličen pogovor, saj v goste prihaja »prva dama slovenskega novinarstva« Alenka Puhar.

Nabito polna Velika dvorana Mestne občine Nova Gorica (in še del njenega preddverja) pred dvema tednoma, ko je na vprašanja Erike Jazbar odgovarjal Janez Janša, je dokazala, da se tudi tradicionalni levosučni konci Slovenije počasi prebujajo iz zimskega spanca v novo pomlad. To je v dobršni meri tudi zasluga prizadevnega Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Severna Primorska, ki pripravlja tudi nocojšnji pogovorni večer.

Vrhunska novinarka in publicistka

Ko so ob koncu prejšnjega Goriškega večera napovedali gostjo tokratnega, je ob tem spontano zaploskal tudi Janša. Nocoj ob 20. uri (vstop bo prost) bo na odru Velike dvorane novogoriške mestne občine spregovorila Alenka Puhar, novinarka in publicistka, avtorica in urednica številnih knjig in zbornikov, prejemnica priznanja za življenjsko delo Združenja novinarjev in publicistov (ZNP), ki občasno objavlja tudi v Družinini mesečni prilogi Slovenski čas.

»V tako mesto ste prišli leta 2023«

»Na Trgu Edvarda Kardelja, ob Ulici Borisa Kidriča, nedaleč od novega spomenika Janezu Stanovniku in pod napisom TITO, ki bdi nad nami s Sabotina. V tako mesto ste prišli leta 2023,« pomenljivo in duhovito (če ne bi bilo hkrati tragično) običajno pozdravi svoje sogovornice in sogovornike ena od gostiteljic Goriških večerov, pronicljiva zamejska časnikarka Erika Jazbar, ki dela na RAI v Trstu in ki bo gostiteljica tudi nocojšnjega dogodka.

Dosedanji gostje

Na Goriških večerih so doslej že gostili mnoge odlične gost(j)e iz različnih sfer družbe iz Slovenije in zamejstva: politike (Janez Janša, Borut Pahor, Alojz Kovšca, dr. Tatjana Rojc), gospodarstva (dr. Janez Šušteršič, dr. Aleš Štrancar), novinarstva (Peter Jančič, Bojan Požar), Cerkve (dr. Franc Rode, dr. Andrej Saje, Martin Golob, mag. p. Branko Cestnik), zdravstva (dr. Marko Noč), polpretekle zgodovine (dr. Jože Dežman, Igor Omerza) in kulture (Slavko Avenik ml.).

Nalaganje
Nazaj na vrh