Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gospod je blizu

Za vas piše:
U.
Objava: 12. 12. 2021 / 07:55
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.12.2021 / 08:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Gospod je blizu
Sedaj pa je na nas, da seme, ki je položeno v nas, postaja močno in krepko, pripravljeno na izzive vsakdanjega življenja. FOTO: Tatjana Splichal

Gospod je blizu

Gradivo za družine za današnjo 3. adventno nedeljo, nedeljo veselja (12. decembra 2021), je pripravil Slovenski katehetski urad.

Razmislek o evangeliju (Lk 3,10-18)

Današnjo nedeljo imenujemo tudi nedelja veselja (gaudete). O veselju govorita samo obe berili. Evangelij je še čisto oster in spokoren. Prihajajoči bo imel velnico v roki in z njo bo ločil pleve od zdravih zrn. Danes si težko predstavljamo, kako tako delo poteka, verjetno pa bi si lahko pomagali s pripovedjo naših prababic in pradedkov. Oni bi nam znali razložiti. Slovar nam pove, da je to nekakšna lesena lopata za vejanje; z vejanjem se prepiha žito, da v njem ni več smeti. Adventni čas je čas takega prepiha za dušo in telo.

Gradivo za družine za današnjo 3. adventno nedeljo, nedeljo veselja (12. decembra 2021), je pripravil Slovenski katehetski urad.

Pri telesnih dobrih delih utrjujemo voljo in gradimo osebnost. Z duhovnimi dobrimi deli pa se pripravljamo na srečanje z Gospodom, najprej v zakramentih sprave in evharistije in enkrat zagotovo ob smrti. Jezus je že prišel in krščeni tudi smo. Sedaj pa je na nas, da seme, ki je položeno v nas, postaja močno in krepko, pripravljeno na izzive vsakdanjega življenja. Sredina adventa je ravno pravi čas, da spet začnemo krepiti svoje duhovne in telesne mišice.


Predlagane pesmi

Je angel Gospodov, Poslan z nebes, Vso zemljo tema krije.

Vprašanja za pogovor v družini

Kaj pomeni, da ima nekdo močno in trdno voljo? Kakšna je razlika med trdno voljo in trmo? Kako premagujemo trmo in kako si bomo v času do božiča pomagali pri vztrajnosti?

Prispevek je bil objavljen tudi v Naši družini (50/2021).

Dejavnost

Na tretjo adventno nedeljo je skrajni čas, da napišemo sorodnikom in prijateljem voščilnice za praznik. Najlepše seveda je, če jih izdelamo sami. Uporabimo lahko tehniko, ki nam je najlepša in nam gre tudi najhitreje izpod prstov. Pri vseh prizadevanjih in dejavnostih pa ne pozabimo besed sv. Avguština: »Tudi če bi se Kristus tisočkrat rodil na zemlji, če se ne rodi v tvojem srcu, bi se zate zaman rodil!«

Kupi v trgovini

Razprodano
Veselo sveto pismo
Za otroke
16,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh