Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gospodarske vezi med državama temeljijo na farmaciji

Za vas piše:
M. M.
Objava: 18. 11. 2021 / 19:11
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.11.2021 / 19:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Gospodarske vezi med državama temeljijo na farmaciji
FOTO: Zunanji minister dr. Anže Logar in švicarski zvezni minister Ignazio Cassis. Avtor Tamino Petelinšek/STA

Gospodarske vezi med državama temeljijo na farmaciji

Minister za zunanje zadeve Anže Logar je na uradnem obisku gostil zveznega ministra za zunanje zadeve Švicarske konfederacije Ignazia Cassisa. Švica je drugi največji zunanjetrgovinski partner Slovenije.

Ministra sta se pogovarjala o odličnih odnosih med državama, tako na političnem kot gospodarskem področju. Švica je drugi največji zunanjetrgovinski partner Slovenije in tretji največji vlagatelj v slovensko gospodarstvo, pojasnjujejo na zunanjem ministrstvu.

Glavna farmacija

Glavnino trgovinske menjave predstavljajo farmacevtski proizvodi. Slovenski zunanji minister Anže Logar je na novinarski konferenci povedal: »Zelo sem zadovoljen, da se je Novartis odločil in preselil del proizvodnje, polnjenje in pakiranje cepiva Pfizer-BioNTech, v Ljubljano.«

S švicarskim ministrom sta si v okviru obiska skupaj ogledala Novartisov obrat v Ljubljani. FOTO: Ministrstvo za zunanje zadeve RS

V zdravstvu dodatne priložnosti

Na ministrstvu izpostavljajo, da je prav zdravstveni sektor tisti, v katerem so dodatne priložnosti za sodelovanje in dodajajo, da je slovensko poslovno okolje s svojim znanjem, tehnologijami in obrati priložnost za švicarske naložbe. Dodatne možnosti za krepitev sodelovanja med državama so tudi na področju obnovljivih virov energije, digitalizacije gospodarstva, informacijsko-komunikacijskih tehnologij, logistike, električne mobilnosti in umetne inteligence.


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh