Zapri
Iskanje

Gospodarske vezi med državama temeljijo na farmaciji

Za vas piše:
M. M.
Objava: 18. 11. 2021 / 19:11
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.11.2021 / 19:20
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Gospodarske vezi med državama temeljijo na farmaciji

Gospodarske vezi med državama temeljijo na farmaciji
FOTO: Zunanji minister dr. Anže Logar in švicarski zvezni minister Ignazio Cassis. Avtor Tamino Petelinšek/STA
Minister za zunanje zadeve Anže Logar je na uradnem obisku gostil zveznega ministra za zunanje zadeve Švicarske konfederacije Ignazia Cassisa. Švica je drugi največji zunanjetrgovinski partner Slovenije.

Ministra sta se pogovarjala o odličnih odnosih med državama, tako na političnem kot gospodarskem področju. Švica je drugi največji zunanjetrgovinski partner Slovenije in tretji največji vlagatelj v slovensko gospodarstvo, pojasnjujejo na zunanjem ministrstvu.

Glavna farmacija

Glavnino trgovinske menjave predstavljajo farmacevtski proizvodi. Slovenski zunanji minister Anže Logar je na novinarski konferenci povedal: »Zelo sem zadovoljen, da se je Novartis odločil in preselil del proizvodnje, polnjenje in pakiranje cepiva Pfizer-BioNTech, v Ljubljano.«

S švicarskim ministrom sta si v okviru obiska skupaj ogledala Novartisov obrat v Ljubljani. FOTO: Ministrstvo za zunanje zadeve RS

V zdravstvu dodatne priložnosti

Na ministrstvu izpostavljajo, da je prav zdravstveni sektor tisti, v katerem so dodatne priložnosti za sodelovanje in dodajajo, da je slovensko poslovno okolje s svojim znanjem, tehnologijami in obrati priložnost za švicarske naložbe. Dodatne možnosti za krepitev sodelovanja med državama so tudi na področju obnovljivih virov energije, digitalizacije gospodarstva, informacijsko-komunikacijskih tehnologij, logistike, električne mobilnosti in umetne inteligence.


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh