Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Švicarski gardisti se prilagajajo pogoju PCT

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 05. 10. 2021 / 14:45
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.10.2021 / 14:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Švicarski gardisti se prilagajajo pogoju PCT
Švicarski gardist v času koronaepidemije FOTO: Vatican Media

Švicarski gardisti se prilagajajo pogoju PCT

Po uvedbi strožjih protikoronskih ukrepov za zaposlene v Vatikanu je švicarska garda do spremembe predpisov začasno suspendirala tri svoje člane, trije pa so svoje delovno mesto zapustili prostovoljno.

Vseh šest navedenih gardistov doslej še ni bilo cepljenih proti koronavirusni bolezni, poroča spletni portal Vatican News.

Z uveljavitvijo najnovejših ukrepov Vatikanske države, ki za vstop v Vatikan in njegova zunajozemeljska območja zahtevajo predložitev covidnega potrdila, je tudi papeška švicarska garda izdala seznam lastnih zdravstvenih predpisov, kakršna veljajo za druge podobne sestave. Po besedah tiskovnega predstavnika švicarske garde Ursa Breitenmoserja je ukrep v skladu s predpisi drugih oboroženih sil po svetu.

Trije člani švicarske garde so zaradi pogoja PCT prostovoljno zapustili svoje delovno mesto.

Varovanje lastnega zdravja in zdravja bližnjih

Kot je za medije še pojasnil Breitenmoser, vse gardiste spodbujajo, »da bi se cepili proti koronavirusni bolezni ter na ta način zaščitili svoje zdravje in zdravje tistih, s katerimi prihajajo v stik po službeni dolžnosti«. Trije člani garde so se na podlagi tega odločili, da raje prostovoljno zapustijo delovno mesto, trije pa so suspendirani, dokler njihov položaj ne bo ustrezal predpisanim pogojem.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh