Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gost na decembrskih Bralnih mišicah: Evgen Bavčar

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 17. 12. 2020 / 09:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.12.2020 / 13:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Gost na decembrskih Bralnih mišicah: Evgen Bavčar

Gost na decembrskih Bralnih mišicah: Evgen Bavčar

Evgen Bavčar je filozof, fotograf, umetnik in borec za pravice slepih.

Evgen Bavčar. FOTO: Ksenja Hočevar.


»Želim si, da bi popolni ljudje pristopali bolj človeško do slepih ljudi, njihove drugačnosti in ponižne nepopolnosti,« je zapisal Evgen Bavčar v poslanici ob svetovnem dnevu vida.

Konceptualni umetnik, fotograf, filozof, borec za pravice slepih, ki ga slepota pri ustvarjanju ne ustavlja, nam je ob godu sv. Lucije na Bralnih mišicah predstavil svoje videnje sveta in življenja v njem. »Vsak prostor se moram na novo naučiti, vedno znova ga moram naštudirati,« je med drugim povedal.

Na decembrskih Bralnih mišicah je otrokom predstavil življenje sv. Lucije in veliko zanimivih običajev, ki so povezani z njenim godom. »Sveta Lucija je zame ena najbolj priljubljenih svetnic, je zaščitnica vida in slepih, pa tudi zaščitnica električarjev.«

»V tem čudnem, temnem času, v katerem živimo, se moramo zavedati lekcije, ki nam jo daje sv. Lucija.« Tudi mi moramo namreč hoditi po svetu in drugim deliti luč, ki nam je bila zaupana.

»Jaz bi želel, da bi ljudje dobili več tiste ponotranjene luči. Želim si, da bi otroci spoznali moč luči, ki jo ima sveta Lucija,« je zaključil Evgen Bavčar. Z njim se je pogovarjala Manica Ferenc. Celoten intervju si oglejte na spodnji povezavi.




Preberite še:
- Ni nujno, da je obzorje nad hribom
- Sv. Lucija goduje 13. decembra

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh