Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gostičevi dnevi s koncerti in mašo

Za vas piše:
K. C.
Objava: 04. 03. 2020 / 08:38
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.03.2020 / 18:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Gostičevi dnevi s koncerti in mašo

V dneh od 17. februarja do 21. marca se vrstijo prireditve v spomin na tenorista Jožeta Gostiča.
V dneh od 17. februarja do 21. marca se vrstijo prireditve v spomin na tenorista Jožeta Gostiča, pod skupnim imenom Gostičevi dnevi, ki so nastali na pobudo prof. Vladimirja Kranjčevića, ravnatelja Opere HNK Zagreb. Koncerti, na katerih sodelujejo vrhunski slovenski in hrvaški umetniki različnih generacij, so v opernih hišah in krajih, povezanih z njegovim življenjem in delom, v Sloveniji in na Hrvaškem.

Spored jubilejnih 21. Gostičevih dnevov pripravlja Kulturno društvo Jože Gostič Homec skupaj z Društvom prijateljev zagrebške Opere, SNG Opera in balet Ljubljana in Opero HNK Zagreb.

Širšo paleto Gostičevega pevskega dela predstavlja zbor in orkester Consortium musicum v Slovenski filharmoniji, pri spominski sv. maši pa Slovenski komorni zbor in zbor Consortium musicum, vsi pod dirigentskim vodstvom dr. Mirka Cudermana. Slovenskim zborom pa se zadnja leta pridružuje zbor Cantores sancti Marci, oratorijski zbor cerkve sv. Marka na Gornjem gradu v Zagrebu, ki ga vodi zborovodja Jurica Petar Petrač.

Pokrovitelj prireditev v Sloveniji je Občina Domžale, na Hrvaškem pa Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve Republike Hrvaške.

Spominska maša


Foto: Vatican News

V nedeljo, 8. marca, je bila v cerkvi Marijinega rojstva na Homcu spominsko mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore. Pri maši je pel zbor Anton Foerster Ljubljana.

Celoten spored si lahko ogledate v Koledarju.

Vir: 21. Gostičevi dnevi

Nalaganje
Nazaj na vrh