Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gotti Tedeschi zahteva neodvisno kardinalsko komisijo

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 29. 05. 2012 / 09:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Gotti Tedeschi zahteva neodvisno kardinalsko komisijo

Ugibanja o vzrokih za razrešitev predsednika Vatikanske banke.

Predsednik Vatikanske banke IOR Ettore Gotti Tedeschi, ki mu je bila izglasovana nezaupnica, zahteva dodatno preiskavo neodvisne kardinalske komisije. Očitke glede nepravilnosti pri njegovem delu naj bi na željo Gottija Tedeschija po navedbah torinskega časnika 'La Stampa' raziskali nekdanji rimski kardinal vikar Camillo Ruini, milanski nadškof kardinal Angelo Scola in kardinal dekan Angelo Sodano.

Minuli četrtek je nadzorni svet banke IOR predsedniku, ki je svoje delo opravljal od leta 2009, izglasoval nezaupico in zahteval zaključek njegovega mandata. Pristojna kardinalska komisija, ki nadzoruje odbore omenjene banke, je zasedala minuli petek, vendar po seji ni objavila sporočila za javnost.

Italijanski mediji so med binkoštnimi prazniki objavili zapisnik seje nadzornega sveta Vatikanske banke, v katerem naj bi dosedanjemu predsedniku očitali neustrezno upravljanje denarne ustanove. V devetih točkah mu očitajo, da ni v zadostni meri izpolnil svojih obveznosti do banke. Sam naj ne bi bil dovolj na tekočem z vsemi bančnimi posli, o dogajanju naj ne bi pravočasno obveščal članov nadzornega sveta, sam pa se tudi ni redno udeleževal bančnih konferenc. Navsezadnje po mnenju članov nadzornega sveta Vatikanske banke IOR ni dovolj zagovarjal v medijih.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/A930971A4C89BF75C1257A0C00282251?OpenDocument

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh