Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

H Gospodu je odšel dolgoletni žalski župnik p. Viktor Arh

Za vas piše:
J. P.
Objava: 23. 10. 2023 / 07:06
Oznake: Duhovnik, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.10.2023 / 08:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
H Gospodu je odšel dolgoletni žalski župnik p. Viktor Arh
P. Viktor Arh je bil župnik Župnije Žalec več kot pol stoletja, od leta 1968 do leta 2020. FOTO: Ivo Žajdela

H Gospodu je odšel dolgoletni žalski župnik p. Viktor Arh

V 83. letu življenja je v Domu upokojencev Polzela k nebeškemu Očetu po večno plačilo odšel dominikanec in duhovnik p. Viktor Arh, dolgoletni žalski župnik. Od njega so se poslovili v soboto, pogrebno mašo je vodil upokojeni celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek, ki je bil kot bogoslovec prisoten tudi na Viktorjevi novi maši v Dramljah.

Kot je ob pokojnikovi zlati maši, ki jo je leta 2017 praznoval brez zunanjega blišča, za Družino zapisal njegov sobrat p. Ivan Arzenšek, so bili župnijski svet in verniki Žalca hvaležni za dar življenja njihovega dolgoletnega župnika p. Viktorja Arha, zlasti pa ponosni in veseli, da se je odzval Božjemu klicu in pol stoletja prej postal duhovnik – dominikanec in da je svoje poslanstvo od leta 1968 dalje predano opravljal v Župniji Žalec, kjer so ga župljani sprejeli za svojega.

Zgled zvestobe in povezanosti med verniki

Mnogim je podelil zakramente, mladim je znal približati veroučno znanje in jih pripeljati do zakramentov svetega obhajila in svete birme, nekatere je poročil. »Vsem pa je bil vedno vzor in zgled zvestobe, povezanosti med verniki, zgled za duhovno življenje v župniji. Prepoznavno je njegovo delo z mladimi pri verouku in pri mladinskem petju, ob njegovi skrbni podpori deluje zborovsko petje,« je o p. Viktorju Arhu zapisal p. Ivan Arzenšek.

Vselej je imel navado reči: »Hvala za vse!«

In še, da ni bilo mogoče prezreti njegove skrbi za materialno obnovo cerkve sv. Nikolaja, cerkve sv. Kancijana na pokopališču in drugih sakralnih objektov, zlasti pa je bil cenjen njegov vsakoletni trud, ko je obiskoval bolnike in blagoslavljal domove. Pokojnega so se spomnili tudi v glasbeni skupini Dominik z zapisom, da je imel p. Viktor vselej navado reči: »Hvala za vse!«, sami pa so se mu zahvalili za več kot 30 let podpore njihovemu delovanju.

Kupi v trgovini

Kako uspeti v smrti
Duhovna rast
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh