Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Herman Van Rompuy na obisku pri papežu

Objava: 14. 11. 2011 / 10:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Herman Van Rompuy na obisku pri papežu

Po papeževih besedah 'živimo v kriznem obdobju, Evropa pa se sooča z velikimi težavami'.

Papež Benedikt XVI. je minulo soboto v zasebno avdienco sprejel predsednika Evropskega sveta, Hermana Van Rompuya, ki se je zatem srečal še z vatikanskim državnim tajnikom, kardinalom Tarcisiem Bertonejem, in tajnikom za odnose z državami, msgr. Dominiqueom Mambertijem.

Papež je svojega gosta pozdravil z besedami, da 'živimo v kriznem obdobju, Evropa pa se sooča z velikimi težavami'. Van Rompuy je papežu v dar izročil knjigo z naslovom 'Evropa, osnutek projekta', Benedikt XVI. pa se je oddolžil s papeško medaljo. To je bila prva zasebna avdienca belgijskega politika pri svetem očetu, Van Rompuy pa se je z Benediktom XVI. na kratko sestal že 1. maja letos ob razglasitvi nekdanjega papeža Janeza Pavla II. za blaženega.

Kot so sporočili iz Tiskovnega urada Svetega sedeža, je njun pogovor, ki se je odvijal v prisrčnem vzdušju, trajal okoli dvajset minut, omogočil pa je koristno izmenjavo mnenj o mednarodnih razmerah in prispevku, ki ga katoliška Cerkev želi ponuditi Evropski zvezi. Sogovornika sta se ustavila tudi pri temi spodbujanja človekovih pravic, še posebej verske svobode.

Po obisku v Vatikanu je bil Van Rompuy povabljen na kosilo s predstavniki skupnosti sv. Egidija, s katerimi je prav tako spregovoril o trenutni finančni krizi ter o mednarodni dejavnosti omenjene skupnosti.

Foto: Wikipedia

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh