Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Heroji na odru in v zaodrju

Za vas piše:
A. G.
Objava: 31. 10. 2011 / 09:13
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Heroji na odru in v zaodrju

Ko nekoga vprašate, koliko je star, zagotovo pričakujete v odgovor številko. Kaj bi si mislili, če bi vam vprašani čisto resno odgovoril: »Ne vem točno, koliko«?

Zelo iznenadeni so bili nad takim odgovorom sodniki na avstralski Bitki talentov (X Factor). Tekmovalec Emmanuel Kelly je potem, ko je publiko navdušil s svojim petjem, uspeh pripisal svoji materi, Moiri Kelly, in tudi pojasnil, zakaj.

Emmanuel je bil leta 1990 skupaj z bratom Ahmedom najden v škatli za čevlje pred sirotišnico matere Terezije v Iraku. Našla ju je Moira Kelly, ki je svoje življenje posvetila skrbi za pohabljene in invalidne otroke. Gotovo je bil tudi zanjo šok, ko je zagledala dva fantka, ki sta zaradi kemične vojne ostala brez rok. »Odpeljala naju je v Avstralijo na operacijo in takrat se je nekako zaljubila v naju,« pripoveduje Emmanuel. »Heroj bi morala biti moja mama,« je povedal sodnikom pred svojim prvim nastopom septembra. »Zelo trdo je delala, da je spremenila najino življenje.«

Njena dolgoletna prijateljica pravi, da jo je držala pokonci samo vera. Kje bi bi bila danes ta dva fanta, če ju ne bi v imenu krščanske ljubezni takrat vzela k sebi? Tako pa se Ahmed zdaj poteguje za zlato medaljo na Paraolimpijskih igrah leta 2012, Emmanuel pa bo nadaljeval s pevsko kariero, kljub temu da na naslednjem izboru ni prišel naprej.

Videoposnetek Emmanuelovega nastopa in njegove zgodbe si lahko ogledate na http://www.youtube.com/watch?v=W86jlvrG54o.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh