Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hodi ravno po svoji poti

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 10. 01. 2024 / 08:04
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.01.2024 / 12:02
Hodi ravno po svoji poti
župnik Renzo Calligaro, Černetova nagrada. FOTO: Ivo Žajdela

Hodi ravno po svoji poti

Knjižnica Dušana Černeta iz Trsta je 36. nagrado Dušana Černeta podelila Renzu Calligaru, ki je že petdeset let župnik v Bardu.

Posebna komisija za podelitev Černetove nagrade, ki jo je imenoval upravni odbor Knjižnice Dušana Černeta in ki jo sestavljajo Tomaž Simčič (predsednik), Erika Jazbar (članica) in Ivo Jevnikar (član), je na seji 12. decembra 2023 nagrado za leto 2023, šestintrideseto po vrsti, podelila Renzu Calligaru, župniku v Bardu in Zavrhu v Terski dolini za njegovo delo na verskem in kulturnem področju, s posebnim ozirom na njegovo vztrajno prizadevanje za ohranjanje domačega narečja prebivalcev Terske doline, za ovrednotenje njegovih tradicij tako v verskem kot v kulturnem življenju, za oživitev slovenskega liturgičnega petja. Nagrado so mu svečano podelili po maši v cerkvi v Bardu 26. decembra 2023.

Utemeljitev nagrade je prebral predsednik komisije za nagrado Tomaž Simčič. Diplomo je nagrajencu vročila državna sekretarka v Uradu RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar. Ivo Jevnikar mu je izročil steklenico vina in knjigo Zvestoba vrednotam, v kateri je predstav...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh