Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Holly Rodriguez: od ateistke do karmeličanke

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 09. 02. 2022 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.02.2022 / 16:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Holly Rodriguez: od ateistke do karmeličanke
Na vlaku, na poti v samostan. FOTO: Twitter/Holly Rodriguez

Holly Rodriguez: od ateistke do karmeličanke

Britanska umetnica Holly Rodriguez je bila vse življenje ateistka, nikoli ni premišljevala o Bogu ali Cerkvi.

Na mrzlo zimsko jutro leta 2016 pa jo je Bog v njenem tedanjem domačem kraju, mirnem obmorskem mestecu v angleški grofiji Kent, nagovoril neposredno v srce. Nenadoma jo je objelo nepojasljivo hrepenenje po tem, da bi obiskala cerkev. Ugotovila je, da ni daleč od krajevne katoliške župnijske cerkve, zato se je odločila, da bo stopila v stik s tamkajšnjo župnijo. Župnijska tajnica je prijazno odgovorila na njena vprašanja in jo napotila k domačemu župniku.

Prejem svetega krsta in svete birme na velikonočno vigilijo

Holly dotlej še nikoli ni imela kakršnega koli opravka z duhovnikom in je bila nemudoma navdušena nad njegovo dobrohotnostjo in gorečnostjo. Župnik jo je povabil h katehezi za odrasle in ji priporočil, naj začne redno obiskovati nedeljsko sveto mašo. Holly se je kmalu začela bogoslužij udeleževati vsak dan, v naslednjem letu pa je na velikonočno vigilijo prejela zakramenta svetega krsta in svete birme.

Holly bo po daljšem premišljevanju vstopila v karmeličanski samostan, kjer želi preostanek svojega življenja preživeti v molitvi za Cerkev, svet in duhovnike.

Umetnica se je globoko potopila v katoliško vero, začela je moliti rožni venec, prebirala življenjepise svetnikov in začela opravljati misijonsko delo v okviru Marijinih legionarjev.

Odhod v Karmel

Postopoma je v njej rasel poklic po posvečenem življenju. Po daljšem procesu premišljevanja bo Holly dejansko vstopila v karmeličanski samostan, kjer želi preostanek svojega življenja preživeti v molitvi za Cerkev, svet in duhovnike.

»Z neobrzdano ljubeznijo želim sodelovati pri Njegovem trpljenju v vrtu Getsemani in Ga spremljati na križevem potu,« je pojasnila Holly. Konec letošnjega januarja je na družbenem omrežju Twitter objavila sporočilo, da bo tednu dni duhovnih vaj v tišini zapustila Združeno kraljestvo in se pridružila redovnicam v karmeličanskem samostanu.

Nalaganje
Nazaj na vrh