Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Homo zakon tudi v Avstraliji?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 08. 2013 / 07:11
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Homo zakon tudi v Avstraliji?

Homo zakon tudi v Avstraliji?

Predsednik avstralske vlade Rudd ob ponovni izvolitvi v stotih dneh zagotavlja uzakonitev istospolnih zakonskih zvez.

V primeru ponovne izvolitve namerava avstralski predsednik vlade Kevin Rudd v roku stotih dni v državi vpeljati sklepanje istospolnih zakonskih zvez. To je politik laburistične stranke zagotovil v prvem televizijskem soočenju s svojim nasprotnikom Tonyjem Abbottom, kot je poročanje avstralskih medijev povzela nemška katoliška agencija KNA.

Katoličan Abbott, član konservativne liberalne stranke, je bil pri odgovoru na enako vprašanje zadržan. Istospolno zakonsko zvezo je označil kot 'pomembno temo' med številnimi drugimi 'pomembnimi temami'. Njegova prednostna naloga na položaju predsednika avstralske vlade bi bila 'znižanje življenjskih stroškov'. Avstralci nove parlamentarne predstavnike volijo 7. septembra letos.

O legalizaciji istospolne zakonske zveze v Avstraliji že dlje časa poteka burna razprava. V preteklih dveh letih je bilo v parlamentu zavrnjenih pet zakonskih pobud za odprtje zakonske zveze za istospolne partnerje. Kevin Rudd je prvi avstralski predsednik vlade, ki istospolne zakonske zveze podpira. V času svojega prvega mandata od decembra 2006 do odstavitve zaradi notranjestrankarskih sporov junija 2010 je istospolnim zakonskim zvezam nasprotoval, svoje stališče pa je utemeljeval s svojim krščanskim verovanjem.

Maja letos je Rudd svoje mnenje povsem spremenil. Po njegovih navedbah je sprememba stališč posledica intenzivnega pogovora z nekim sodelavcem, čigar imena pa Rudd ni razkril. Med kritiki Rudd velja za političnega oportunista.


Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine / T. S.



Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Nilski dragulj
Proza
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh