Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hrvaška pošta zavrnila izdajo poštnega žiga s Titovo podobo

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 02. 12. 2022 / 09:35
Oznake: Družba, Politika, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.12.2022 / 10:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Hrvaška pošta zavrnila izdajo poštnega žiga s Titovo podobo
Ni nujno, da je ozadje zavrnitve politične narave. FOTO: Pixabay

Hrvaška pošta zavrnila izdajo poštnega žiga s Titovo podobo

Hrvaška pošta ni potrdila prošnje za izdelavo priložnostnega poštnega žiga s podobo nekdanjega jugoslovanskega voditelja Josipa Broza Tita, ki sta jo vložili zvezi antifašističnih borcev in antifašistov ter društev Josip Broz Tito Hrvaške ob 130. obletnici njegovega rojstva, so poročali hrvaški mediji.

Zveza antifašističnih borcev in antifašistov je v okviru obletnice Titovega rojstva 1. decembra odprla filatelistično razstavo v Zagrebu, to pa so po navedbah STA želeli dopolniti tako, da bi hrvaška pošta na ta dan v eni od zagrebških poslovalnic, v Jurišićevi ulici, uporabljala poštni žig s Titovo podobo.

Pošta je prošnjo zavrnila z utemeljitvijo, da je Josip Broz rojen maja, prošnja za poštni žig pa je bila izdana novembra.

Hrvaška pošta je prošnjo zavrnila z utemeljitvijo, da je Josip Broz rojen maja, prošnja za poštni žig pa je bila izdana novembra, kot je za medije pojasnil predsednik omenjene zveze Franjo Habulin. Pristojnih na hrvaški pošti ni prepričal niti argument, da Titovo rojstvo obeležujejo celo leto.

Po mnenju Habulina ni nujno, da je ozadje zavrnitve politične narave. Kot je še pojasnil, izbira poslovalnice ni bila naključna: zagrebški komunisti in antifašisti so leta 1941 prav tam detonirali več eksplozivnih naprav ter pri tem ubili enega pripadnika ustaškega gibanja in ranili tri pripadnike okupacijske nemške vojske. Habulin se je ob tem pošalil, da so jim morda prošnjo zavrnili tudi zato, ker so takrat uničili omenjeno poslovalnico.

Nalaganje
Nazaj na vrh