Zapri
Iskanje

Hrvaški predsednik Milanović pri papežu Frančišku

Za vas piše:
M. M.
Objava: 16. 11. 2021 / 10:16
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.11.2021 / 10:28
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Hrvaški predsednik Milanović pri papežu Frančišku

Hrvaški predsednik Milanović pri papežu Frančišku
Hrvaški predsednik Zoran Milanović in papež Frančišek. FOTO: Vatican Media
Sveti oče je včeraj v Apostolski palači v Vatikanu v avdienco sprejel hrvaškega predsednika Zorana Milanovića. Sogovornika sta med pogovorom izrazila zadovoljstvo nad obstoječimi dobrimi dvostranskimi odnosi in namero za nadaljnji razvoj sodelovanja, so sporočili iz tiskovnega urada Svetega sedeža. Tema pogovora je bil tudi položaj hrvaškega naroda v Bosni in Hercegovini.

Po avdienci pri svetem očetu se je predsednik Milanović srečal še z državnim sekretarjem Svetega sedeža, kardinalom Pietrom Parolinom, in sekretarjem za odnose z državami, nadškofom Paulom Richardom Gallagherjem.

Papež neposreden

Po poročanju hrvaške različice spletnega portala Vatican News je Milanović po srečanju dejal, da je bil papež v nekaterih stvareh zelo neposreden. Glede Bosne in Hercegovine in »vsega, kar nas moti«, je predsednik Milanović dejal, da bi jih morda s pomočjo Svetega sedeža lahko bolje rešili. Povedal je tudi, da je papeža povabil na Hrvaško, ki je v času pontifikata še ni obiskal.

To je bil drugi obisk Zorana Milanovića Svetega sedeža. Leta 2012 se je kot predsednik vlade srečal s takratnim papežem Benediktom XVI.

Izmenjava daril

Sveti oče in hrvaški predsednik sta si izmenjala tudi darili. Papež Frančišek je Milanoviću podaril mozaik, ki prikazuje trgatev z napisom »Sad dela in človeških rok bo postal naša duhovna pijača«, predsednik Milanović pa je svetemu očetu izročil misal kneza Novaka iz 14. stoletja. Gre za misal rimskega obreda, ki je napisan v hrvaški oglati glagolici in hrvaškem cerkvenoslovanskem jeziku.

Po avdienci je Milanović obiskal še Papeški hrvaški zavod sv. Hieronima v Rimu.

 

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh