Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hrvaški škofje podpirajo Vatikan

Objava: 25. 10. 2011 / 07:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Hrvaški škofje podpirajo Vatikan

Hrvaška škofovska konferenca v primeru Dajla zavrača očitke, da želi Vatikan 'italijanizirati' Hrvaško.

Hrvaška škofovska konferenca je v sporu za istrski samostan v Dajli in zemljišče na Jadranski obali podprla papeža in odločitev komisije, ki so jo posebej za reševanje omenjenega spora imenovali v Vatikanu. Škofje so obenem v uradni izjavi minuli četrtek zavrnili očitke hrvaških medijev, da želi Sveti sedež s svojimi ukrepi 'italijanizirati' Hrvaško.

V več let trajajočem sporu hrvaški škofje priznavajo sklepe Svetega sedeža, z namenom, da bi 'pomirili vse večje napetosti' in da bi s skupnimi močmi poiskali pot do ustrezne rešitve. Kot so zapisali, si bodo predstavniki Hrvaške škofovske konference prizadevali, da bi 'zadevo uredili v pravnih okvirih in v luči resnice, kolikor bo to le mogoče'. Obenem so izrazili tudi pohvalo italijanskim benediktincem, ki so do pregona leta 1948 v Dajli nudili dušnopastirsko oskrbo tamkajšnjim prebivalcem. Škofje so se v svoji izjavi zahvalili tudi papežu Benediktu XVI. za pogovor 8. oktobra letos, med katerim je predstavnik Hrvaške škofovske konference svetemu očetu predstavil njihov pogled na omenjeni spor.

Škofje v svojem zapisu svarijo, da utegne afera zasenčiti pastoralne sadove papeževega obiska na Hrvaškem junija letos. Pozdravljajo novo imenovanega škofa koadjutorja v poreško-puljski škofiji, Dražena Kutlešo, ki ga je papež minuli teden imenoval za pomočnika poreško-puljskemu škofu Ivanu Milovanu. Hrvaški mediji pa so ob tem poročali o 'tihi razorožitvi' škofa Milovana.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/861FC9B21B9C5009C1257930002FCFE2?OpenDocument

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh