Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Huda jama. Skrito za enajstimi pregradami.

Objava: 30. 05. 2011 / 18:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Huda jama. Skrito za enajstimi pregradami.

Predstavitev knjige, ki jo je izdala založba Družina, bo nocoj, 31. maja, ob 19. uri v Štihovi dvorani Cankarjevega doma.

31. maja 1945 sta iz Podgorja in Pliberka na avstrijskem Koroškem odpeljala zadnja transporta slovenskih domobrancev, ki so jih angleške oblasti pred tem internirale in nato izročile novi jugoslovanski oblasti. Natanko po šestinšestdesetih letih bo o usodi dela te skupine, ki jo je žalostni konec doletel v rudniškem jašku v Hudi jami spregovorila knjiga Huda jama. Skrito za enajstimi pregradami, ki jo je izdala založba Družina.

V knjigi so avtorji Mitja Ferenc, Pavel Jamnik in Mehmedalija Alić zapisali in s slikami predstavili raziskavo zloglasnega jaška in opozorili na še neizpolnjen dolg slovenske države do žrtev v tem in mnogih drugih grobiščih. Odkritje Hude jame je namreč skoraj v celoti zaustavilo nadaljnja prizadevanja raziskovanja in urejanja prikritih grobišč v Sloveniji. Slikovno gradivo bo sedaj prvič v celoti predstavljeno slovenski javnosti. Pogovor z avtorji ob predstavitvi knjige bo vodil Jože Možina. Prikazan pa bo tudi kratek dokumentarni film.

Predstavitev bo nocoj, 31. maja, ob 19. uri v Štihovi dvorani Cankarjevega doma.

Vljudno vabljeni!

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh