Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vreme povzroča nevšečnosti: poplave, podori, plazovi

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 26. 09. 2022 / 10:04
Oznake: Nesreča, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.09.2022 / 10:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vreme povzroča nevšečnosti: poplave, podori, plazovi
Od sobotnega večera je največ padavin padlo na Idrijskem. FOTO: PGD Bohinjska Bistrica

Vreme povzroča nevšečnosti: poplave, podori, plazovi

Močno deževje je včeraj povzročilo poplavljanje meteornih vod in porast nekaterih vodotokov, predvsem rek Vipava in Logaščica, ki sta tudi poplavljali. Veter je podrl več dreves zaradi razmočenega terena.

Iz uprave za zaščito in reševanje so sporočili, da so skupno zabeležili 24 dogodkov, največ v občinah Vipava, Ajdovščina, Kranj, Ljubljana in Vrhnika.

Kot napovedujejo na Arsu, bo v prvih dneh tedna vodnatost večine rek ostala srednja, zlasti kraške reke na Notranjskem in Dolenjskem bodo še zmerno naraščale.

Podori zemljin in kamnin

»Na cesti Bled-Bohinj in železniški povezavi Jesenice-Bohinjska Bistrica v Soteski, so se na cesto in železnico zvalile večje sklale in onemogočile promet. Cesto so zavarovali policisti in vzdrževalci ceste, ustavljen je bil tudi potniški vlak,« so sporočili iz PGD Bohinjska Bistrica.

Gasilci so z dvigalom odstranili skale iz ceste in železniške proge, nadaljnjo sanacijo bodo izvedli vzdrževalci cest in Slovenskih železnic.

FOTO: PGD Bohinjska Bistrica

Na delu so bile štiri poklicne gasilske enote in 18 prostovoljnih gasilskih društev.

Puščanje streh. FOTO: Ljubljana - Vič


Vreme danes

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe, možna bo tudi kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.


Nalaganje
Nazaj na vrh