Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V UKC praznovali s stoletnico, ki je preživela Auschwitz

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 22. 09. 2022 / 11:46
Oznake: Rojstni dan, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.09.2022 / 12:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
V UKC praznovali s stoletnico, ki je preživela Auschwitz
»Samo mir, mir, mir. Medsebojno spoštovanje, razumevanje in pomoč. Imeti se radi, potrpeti, držati skupaj in ne izdajati. Nič drugega ni pomembno.« FOTO: FB UKC Ljubljana

V UKC praznovali s stoletnico, ki je preživela Auschwitz

Na Kliničnem oddelku za pljučne bolezni in alergijo UKC v Ljubljani je bilo včeraj prešerno, prvič doslej so namreč praznovali stoletnico oskrbovanke.

Jubilantka, Bogomila Blaznik, se je rodila v Bohinju, po duši je Celjanka, zdaj pa že dolgo Ljubljančanka, so na družbenem omrežju zapisali v UKC Ljubljana. Njeno življenje je polno spominov, tudi težkih. Pred osmimi desetletji, pri svojih dvajsetih, je namreč preživela grozote koncentracijskega taborišča Auschwitz, na kar jo še vedno spomni številka, vtisnjena v kožo leve roke.


Gospo Bogomilo, ki je še vedno povsem bistrih misli, rešuje križanke in spremlja medije, so včeraj z voščilom in s torto presenetili svojci in zaposleni na oddelku. In kakšno je sporočilo slavljenke v času, ki se ji zaradi vojne v Ukrajini zdi podoben tistemu pred 2. svetovno vojno? »Samo mir, mir, mir. Medsebojno spoštovanje, razumevanje in pomoč. Imeti se radi, potrpeti, držati skupaj in ne izdajati. Nič drugega ni pomembno,« je za oddajo 24ur poudarila Bogomila Blaznik.

Kupi v trgovini

Danielov post
Zdravje
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh