Zapri
Iskanje

V UKC praznovali s stoletnico, ki je preživela Auschwitz

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 22. 09. 2022 / 11:46
Oznake: Rojstni dan, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.09.2022 / 12:30
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

V UKC praznovali s stoletnico, ki je preživela Auschwitz

V UKC praznovali s stoletnico, ki je preživela Auschwitz
»Samo mir, mir, mir. Medsebojno spoštovanje, razumevanje in pomoč. Imeti se radi, potrpeti, držati skupaj in ne izdajati. Nič drugega ni pomembno.« FOTO: FB UKC Ljubljana
Na Kliničnem oddelku za pljučne bolezni in alergijo UKC v Ljubljani je bilo včeraj prešerno, prvič doslej so namreč praznovali stoletnico oskrbovanke.

Jubilantka, Bogomila Blaznik, se je rodila v Bohinju, po duši je Celjanka, zdaj pa že dolgo Ljubljančanka, so na družbenem omrežju zapisali v UKC Ljubljana. Njeno življenje je polno spominov, tudi težkih. Pred osmimi desetletji, pri svojih dvajsetih, je namreč preživela grozote koncentracijskega taborišča Auschwitz, na kar jo še vedno spomni številka, vtisnjena v kožo leve roke.


Gospo Bogomilo, ki je še vedno povsem bistrih misli, rešuje križanke in spremlja medije, so včeraj z voščilom in s torto presenetili svojci in zaposleni na oddelku. In kakšno je sporočilo slavljenke v času, ki se ji zaradi vojne v Ukrajini zdi podoben tistemu pred 2. svetovno vojno? »Samo mir, mir, mir. Medsebojno spoštovanje, razumevanje in pomoč. Imeti se radi, potrpeti, držati skupaj in ne izdajati. Nič drugega ni pomembno,« je za oddajo 24ur poudarila Bogomila Blaznik.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh