Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hvaležnost za družino

Za vas piše:
Radio Ognjišče/M.Š.
Objava: 23. 04. 2012 / 09:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Hvaležnost za družino

"Čudež je bil zbrati štirideset tisoč podpisov v nekaj dneh in potem zmagati na referendumu, čeprav so ankete do zadnjega dne govorile prav nasprotno."

Na Viču v Ljubljani je bila minulo soboto popoldne zahvalna slovesnost za izid referenduma 25. marca letos, na katerem nam je uspelo ubraniti vrednoto družine. Kot na spletni strani Radia Ognjišče piše Marjana Debevec, je molitveni uri sledila sveta maša, ki so jo s petjem, prošnjami in zahvalami sooblikovala različna cerkvena gibanja. V prireditvi po maši so udeleženci na kratko pregledali prehojeno pot Civilne iniciative za družino in pravice otrok, se zahvalili vsem, ki so se zavzeli za družino in uprli pogled naprej.

Sveto mašo je daroval p. Tadej Strehovec, ki je poudaril pomen zavzemanja za kulturo življenja. Zahvalna pesem, ki so jo, kot piše Debevčeva, zapeli ljudje iz vseh koncev Slovenije, pa je izražala najprej hvaležnost Bogu za čudež, da je Slovencem tudi na zakonodajnem področju uspelo ohraniti vrednoto družine. V prireditvi po maši je podpredsednica Civilne iniciative za družino in pravice otrok Andreja Hergula v glavnih točkah orisala več kot dve in pol letno delovanje civilne družbe – vse od prvega odziva na predstavitev predloga družinskega zakonika do referenduma.

Predsednik civilne iniciative Aleš Primc je celotno dogajanje označil kot čudež. Poudaril je vlogo Marije, ki je iz ozadja podpirala naša prizadevanja, kot je to storila v Kani Galilejski. Tudi v naši borbi za resnico je tiho prigovarjala Jezusu. Čudež je bil zbrati štirideset tisoč podpisov v nekaj dneh in potem zmagati na referendumu, čeprav so ankete do zadnjega dne govorile prav nasprotno. Vendar pa, kot je dejal Primc, to ni bila nekakšna velika zmaga, s tem smo le izvršili našo dolžnost in obranili temelje družine.

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok se še naprej bori za družino. Imeli so več uspešnih sestankov s predstavniki vlade, od katere pričakujejo, da bo omilila predvidene ukrepe na račun družine. »Ti namreč pomenijo mlinski kamen, zaradi katerega družina ne more preživeti«, je poudaril Primc in dodal, da je vlada vendarle pripravljena na dialog in kaže, da se bo približala družini.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh