Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hvalnica starim staršem

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 17. 08. 2021 / 13:48
Oznake: Odnosi, Mnenja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.08.2021 / 14:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Hvalnica starim staršem
Avtorica komentarja je Mojca Purger, urednica Naše družine. Prispevek je uvodnik v Naši družini (34/2021). FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Hvalnica starim staršem

Vsako poletje kar precej počitniških dni preživimo v »hotelu pri bici in dediju«. Letos se nam je pridružila moja 4-letna nečakinja.

Ugotovila sem, da je deklica prava dedijeva princeska. Ko sem se v šali pritožila očetu, torej njenemu dedku, da meni pa nikoli ni izdelal čarobne palice, mi je mama zabrusila: »Ti pa si imela drugega dedija!« Za čarobne palice so torej dedki, ne očetje. Ha!

Spoštovani dedki in babice, vaš čas in trud je neprecenljiv. Hvala vam za vse dobrote z vaših vrtov, za skuhano kosilo in za vašo ljubezen do naših otrok.

Tudi na svoje stare starše imam zelo lepe spomine in hvaležna sem, da lahko tudi moji otroci s svojimi starimi starši gradijo tako lepe odnose, ki se jim bodo gotovo zapisali med najlepše otroške spomine. Stari starši svojim vnukom poleg sladkarij in igrač podarijo svoj čas, svoje najbolj ustvarjalne ideje, potrudijo se, da z njimi nekaj lepega doživijo, da se nekaj novega naučijo. Papež Frančišek pravi, da so stari starši in ostareli kot kruh, ki hrani naše življenje.

Stari starši svojim vnukom poleg sladkarij in igrač podarijo svoj čas, svoje najbolj ustvarjalne ideje, potrudijo se, da z njimi nekaj lepega doživijo, da se nekaj novega naučijo. FOTO: Shutterstock

Koliko babic in dedkov čez poletje čuva svoje vnuke, da starši devet počitniških tednov lažje uskladijo službo z družinskimi obveznostmi, pa tudi da si lahko privoščijo vsaj kakšen vikend v dvoje. Spoštovani dedki in babice, vaš čas in trud je neprecenljiv. Hvala vam za vse dobrote z vaših vrtov, za skuhano kosilo in za vašo ljubezen do naših otrok.

Kupi v trgovini

Kaja obišče babico in dedka
Za otroke
5,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh