Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komentar: Slovenija, moja domovina

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 24. 06. 2021 / 03:43
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.07.2021 / 22:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Komentar: Slovenija, moja domovina
Ali je to, da imamo svojo državo, res pomembna vrednota? Če bi bilo tako, bi bila domovinska vzgoja nekaj naravnega doma in v šoli. FOTO: Tatjana Splichal

Komentar: Slovenija, moja domovina

Prelomni časi pred tridesetimi leti, ki so za današnje mlade že zgodovina, so Slovencem ponudili edinstveno priložnost, da bi dobili lastno državo.

V mnogih Slovencih sta narodni ponos in želja po samostojnosti ter svobodnejši prihodnosti vzbudila motivacijo za napore in prizadevanja, da bi uresničili to izjemno priložnost, o kateri so sanjali rodovi Slovencev.

So mlade generacije danes še »narodno zavedne«? Še celo naša generacija, ki je v vrtcu še poslušala zgodbe o Titovem junaškem psu, pozablja, da je živeti v samostojni demokratični državi velik privilegij.

Slovenska država se zlasti mlajšim zdi samoumevna, relativno visok standard in vključenost v evropske integracije tudi. Zdravo domoljubje se večkrat umika političnim razprtijam, v šolah se ga marsikje lotevajo sramežljivo, mnogi mladi o nastanku naše države vedo bore malo, zato je zmeda ob poveličevanju komunizma toliko večja.

Ali je to, da imamo svojo državo, res pomembna vrednota? Če bi bilo tako, bi bila domovinska vzgoja nekaj naravnega doma in v šoli. Pogovarjajmo se o tem s svojimi otroki in z mladimi, da bodo v sebi začutili tisto iskro ponosnega domoljubja, ki je zanetila požar slovenske osamosvojitve. Vse najboljše, Slovenija!

Nalaganje
Nazaj na vrh