Zapri
Iskanje

Komentar: Slovenija, moja domovina

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 24. 06. 2021 / 03:43
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.07.2021 / 22:35
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Komentar: Slovenija, moja domovina

Komentar: Slovenija, moja domovina
Ali je to, da imamo svojo državo, res pomembna vrednota? Če bi bilo tako, bi bila domovinska vzgoja nekaj naravnega doma in v šoli. FOTO: Tatjana Splichal
Prelomni časi pred tridesetimi leti, ki so za današnje mlade že zgodovina, so Slovencem ponudili edinstveno priložnost, da bi dobili lastno državo.

V mnogih Slovencih sta narodni ponos in želja po samostojnosti ter svobodnejši prihodnosti vzbudila motivacijo za napore in prizadevanja, da bi uresničili to izjemno priložnost, o kateri so sanjali rodovi Slovencev.

So mlade generacije danes še »narodno zavedne«? Še celo naša generacija, ki je v vrtcu še poslušala zgodbe o Titovem junaškem psu, pozablja, da je živeti v samostojni demokratični državi velik privilegij.

Slovenska država se zlasti mlajšim zdi samoumevna, relativno visok standard in vključenost v evropske integracije tudi. Zdravo domoljubje se večkrat umika političnim razprtijam, v šolah se ga marsikje lotevajo sramežljivo, mnogi mladi o nastanku naše države vedo bore malo, zato je zmeda ob poveličevanju komunizma toliko večja.

Ali je to, da imamo svojo državo, res pomembna vrednota? Če bi bilo tako, bi bila domovinska vzgoja nekaj naravnega doma in v šoli. Pogovarjajmo se o tem s svojimi otroki in z mladimi, da bodo v sebi začutili tisto iskro ponosnega domoljubja, ki je zanetila požar slovenske osamosvojitve. Vse najboljše, Slovenija!

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh