Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hvar s Trudom: Zares počitnice za duha in telo

Za vas piše:
Jožef Pavlič
Objava: 19. 09. 2023 / 17:50
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.09.2023 / 18:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Hvar s Trudom: Zares počitnice za duha in telo
Duhovni vodja romanja je bil Dejan Pavlin, župnik na Krki na Dolenjskem. FOTO: Jožef Pavlič

Hvar s Trudom: Zares počitnice za duha in telo

V soboto, 16. septembra, se je s Hvara vrnila skupina 21 dopustnikov in romarjev obenem, ki so v organizaciji TRUD-a preživeli teden dni na najbolj sončnem, zgodovinsko-umetnostno in arhitekturno zelo bogatem in rodovitnem dalmatinskem otoku.

Duhovno okrepljeni, za kar je z vsakodnevno mašo in nagovori poskrbel duhovni voditelj Dejan Pavlin, župnik na Krki na Dolenjskem; pa tudi telesno s plavanjem v še toplem in čistem morju pod hotelom Fontana Resort v Jelsi. Nepozabne bodo ostale maše v župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja v Jelsi, v cerkvi dominikanskega samostana sv. Petra v Starem Gradu, cerkvi sv. Lovrenca v Vrboski, stolnici sv. Štefana v mestu Hvar, pa tudi tiste, ki so jih imeli v enem izmed hotelskih prostorov.

Prav tako večeri, ko jim je župnik Dejan spregovoril o svojem dušnopastirskem in občasno tudi reševalnem delu, saj je bil pred študijem teologije reševalec; so sami povedali, kaj delajo v svojih župnijah, pogovorili pa so se tudi o perečih vprašanjih slovenskega kristjana danes.

Dopustniki in romarji so se z ladjico podali tudi na ogled slikovitih Paklenih otokov.

Turistični vodnik Klemen Košir, umetnostni zgodovinar in teolog, jih je poznavalsko vodil ob ogledih številnih zgodovinskih, arhitekturnih in umetnostnih spomenikih Jelse, Starega Gradu, Vrboske in samega mesta Hvar.

Iz njega so se tudi podali z ladjico na ogled slikovitih Paklenih otokov.

V dneh, ko so bili skupaj, so zaživeli ne le kot oddiha, morskega zraka in čistega morja željna, marveč tudi kot prijateljsko povezana in duhovno ubrana skupina. Brez maš, duhovnih pogovorov in odprtosti drug do drugega tega ne bi bilo. Zato imajo duhovne počitnice, ki jih tudi pripravlja agencija TRUD, še posebej velik pomen.

Kupi v trgovini

Vodoravnice in navpičnice
Poezija
17,00€

Povezano potovanje

Neapeljski zaliv s Procido

Neapelj, Pompeji, Paestum, Herculaneum, Procida, Caserta

Število dni

6

Naslednji termin

27.04.2024

Nalaganje
Nazaj na vrh