Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Ideologije ogrožajo družino«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 11. 2014 / 11:52
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Ideologije ogrožajo družino«

»Ideologije ogrožajo družino«

Papež je odločno podprl model tradicionalne družine, ki jo sestavljajo oče, mati in otroci.

Družina po besedah papeža Frančiška ne sme postati igrača ideologij. Družine, ki temeljijo na skupnosti očeta in matere, so antropološko dejstvo, osnovna celica družbe in kulture, je sveti oče dejal v nagovoru ob včerajšnjem odprtju tridnevnega medverskega kongresa z naslovom Dopolnjevanje moža in žene v zakonu, ki v teh dneh zaseda v Vatikanu. Določene ideološke zasnove pa svojo veljavo razvijejo v kratkem trenutku zgodovine. »Ne moremo govoriti o konservativni ali napredni družini, družina je družina in ima svojo lastno moč«, je pojasnil papež Frančišek.



Družbam po svetu v sodobnem času grozi velika nevarnost, ker vedno več mladih ljudi zavrača sklepanje zakonske zveze. Papež je ob tem izrekel kritiko »kulture provizoričnosti« in »revolucije običajev in morale«. Kar pa označujemo kot svobodo, v resnici vodi v duhovno in materialno uničenje. Posebej otroci imajo pravico, da odraščajo v družini z očetom in materjo in ravno oni najbolj trpijo zaradi krize, v kateri so se znašle sodobne družine.

»Kriza družine« je povzročila tudi 'krizo ekologije človeka'«, je poudaril Frančišek: »Tudi če je človeštvo danes že prepoznalo potrebo, da se odzove na ogroženost našega naravnega okolja, pa zelo počasi dojemamo, kako zelo ogorženo je tudi naše družbeno okolje. Zato bi morali spodbujati in si prizadevati za 'ekologijo človeka'.«

Ob koncu nagovora je papež še napovedal, da bo septembra prihodnje leto odpotoval v Filadelfijo na 8. svetovno srečanje družin, zbranim pa se je zahvalil za vse molitve, s katerimi podpirajo njegovo služenje Cerkvi.

Tridnevno delovno srečanje v Vatikanu prireja Kongregacija za nauk vere, udeležujejo pa se je predstavniki 14 verskih skupnosti in skoraj vseh krščanskih veroizpovedi.

Vir: Kathpress / Radio Ognjišče
Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Novo
Po ločitvi - možna pot svetosti
Osebna rast
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh